SPECIJALITET ZA DOBRO JUTRO Svima jedna od omiljenih pita jeste i najukusnija!

Alo.rs/B. Paunović

09:00

Bakina vanglica 0

Nema joj premca.

pita
Shutterstock

Pita sa kupusom

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

500 g kora za pitu

3 glavice crnog luka

3 jajeta

1 čaša kisele vode

1 kašičica bibera

2 lista lovora

ulje

Priprema fila:

Luk izdinstati s uljem i malo vode, pa mu dodati sitno iseckan kiseli kupus i lovorov list. Nastaviti s dinstanjem, uz dolivanje pomalo vode, dok kupus ne omekša. Prohlađenom kupusu dodati biber, jaje i kiselu vodu. Sve izmešati. Premaz za kore: U šolji 250 g razmutiti kašikom 1 jaje, dodati dva prsta ulja i do vrha dopuniti vodom. Malkice posoliti i promešati. Slaganje pite: Šerpu prečnika 28 centimetara podmazati i poprašiti brašnom. Slažu se po dve kore, pa tako rasporediti fil. Prva se poprska kašikom premaza i njom razmaže po kori. Preko se stavi druga kora, na nju rasporedi kupus, pa se urola, savije u puž i ređa u šerpu puž do puža. Ostatak premaza za kore sipati na poređanu pitu. Premazati sve razmućenim jajetom i pustiti 15 minuta da odstoji kako bi kore upile sokove. Peći 10 minuta na 220 stepeni, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 40 minuta. Pečenu pitu poprskati vodom, pokriti pamučnom krpom i pustiti je malo da odmori.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading