SPECIJALITET ZA DOBRO JUTRO Svima jedna od omiljenih pita jeste i najukusnija!
Nema joj premca.
Pita sa kupusom
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
500 g kora za pitu
3 glavice crnog luka
3 jajeta
1 čaša kisele vode
1 kašičica bibera
2 lista lovora
ulje
Priprema fila:
Luk izdinstati s uljem i malo vode, pa mu dodati sitno iseckan kiseli kupus i lovorov list. Nastaviti s dinstanjem, uz dolivanje pomalo vode, dok kupus ne omekša. Prohlađenom kupusu dodati biber, jaje i kiselu vodu. Sve izmešati. Premaz za kore: U šolji 250 g razmutiti kašikom 1 jaje, dodati dva prsta ulja i do vrha dopuniti vodom. Malkice posoliti i promešati. Slaganje pite: Šerpu prečnika 28 centimetara podmazati i poprašiti brašnom. Slažu se po dve kore, pa tako rasporediti fil. Prva se poprska kašikom premaza i njom razmaže po kori. Preko se stavi druga kora, na nju rasporedi kupus, pa se urola, savije u puž i ređa u šerpu puž do puža. Ostatak premaza za kore sipati na poređanu pitu. Premazati sve razmućenim jajetom i pustiti 15 minuta da odstoji kako bi kore upile sokove. Peći 10 minuta na 220 stepeni, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 40 minuta. Pečenu pitu poprskati vodom, pokriti pamučnom krpom i pustiti je malo da odmori.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
OMLET SA SPANAĆEM Zdrav doručak koji će vas držati sitim nekoliko sati
Sigurni smo da ste više puta čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da ga nikako ne treba preskakati, zato vam predlažemo ovaj jednostavni recept za jaja sa spanaćem.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KAO IZ PEKARA Recept koji čini da bude još mekša i sočnija
Da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)