NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku

Alo.rs/B. Paunović

09:00

Bakina vanglica 0

Raspametite sve ukućane.

trpeza
Shutterstock

Ćabata

Sastojci:

375 g oštrog brašna

100 g integralnog brašna

100 g namenskog brašna

25 g svežeg kvasca

500 ml tople vode

1 kašičica soli

3 kašike maslinovog ulja

crne masline

Priprema:

Kvasac rastopimo u vodi. Brašno istresemo u veću činiju, dodamo so i maslinovo ulje. Dolijemo i mešavinu kvasca. Ako se odlučimo za masline, izvadimo koštice, iseckamo ih i dodamo u brašno. Umesimo glatko testo i ostavimo ga nadolazi tri sata. Dignuto testo ponovo umesimo i oblikujemo ga u veknu. Ona treba da nadolazi još 45 minuta. Rernu ugrejemo na 225 stepeni. Veknu pospemo brašnom, stavimo je na pleh i pečemo 20 do 25 minuta na donjoj rešetki rerne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading