NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
Ćabata
Sastojci:
375 g oštrog brašna
100 g integralnog brašna
100 g namenskog brašna
25 g svežeg kvasca
500 ml tople vode
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
crne masline
Priprema:
Kvasac rastopimo u vodi. Brašno istresemo u veću činiju, dodamo so i maslinovo ulje. Dolijemo i mešavinu kvasca. Ako se odlučimo za masline, izvadimo koštice, iseckamo ih i dodamo u brašno. Umesimo glatko testo i ostavimo ga nadolazi tri sata. Dignuto testo ponovo umesimo i oblikujemo ga u veknu. Ona treba da nadolazi još 45 minuta. Rernu ugrejemo na 225 stepeni. Veknu pospemo brašnom, stavimo je na pleh i pečemo 20 do 25 minuta na donjoj rešetki rerne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
JEDAN OD NAJBOLJIH NAMAZA KOJI ĆETE PROBATI Humus od suncokreta em zdrav em ukusan
Možete ga jesti za doručak ili večeru.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)