NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
Ćabata
Sastojci:
375 g oštrog brašna
100 g integralnog brašna
100 g namenskog brašna
25 g svežeg kvasca
500 ml tople vode
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
crne masline
Priprema:
Kvasac rastopimo u vodi. Brašno istresemo u veću činiju, dodamo so i maslinovo ulje. Dolijemo i mešavinu kvasca. Ako se odlučimo za masline, izvadimo koštice, iseckamo ih i dodamo u brašno. Umesimo glatko testo i ostavimo ga nadolazi tri sata. Dignuto testo ponovo umesimo i oblikujemo ga u veknu. Ona treba da nadolazi još 45 minuta. Rernu ugrejemo na 225 stepeni. Veknu pospemo brašnom, stavimo je na pleh i pečemo 20 do 25 minuta na donjoj rešetki rerne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
JEDAN OD NAJBOLJIH NAMAZA KOJI ĆETE PROBATI Humus od suncokreta em zdrav em ukusan
Možete ga jesti za doručak ili večeru.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)