NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.

Hleb od dizanog testa
Možda vas zanima:

ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.

CELA KUĆA ĆE ZAMIRISATI Tanka pogača po bakinom receptu mekana ko pamuk
Nećete prestati da je jedete.

HLEB KOJI NE NADIMA Beskvasni LAVAŠ iz Jermenije zadovoljiće vaše čulo ukusa
Svima će se dopasti.

NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
Sastojci:
2 kg pšeničnog brašna
1 l mlake vode
50 g svežeg kvasca
1 kašika soli
2 kašike šećera (po želji)
2 kašike maslinovog ulja
susam
Priprema:
Veče pre pečenja pripremimo kvasac: pola kilograma brašna, šećer, kvasac i dve čaše mlake vode pomešamo u gustu masu, koja treba da se odmori preko noći. Narednog jutra brašno stavimo u veliku činiju i dodamo so. U brašnu napravimo udubljenje i u njega stavimo kvasac. Mesimo od sredine ka spoljašnjoj strani, tako da kvascu postepeno dodajemo brašno krenuvši od ivica ka sredini, a sve vreme dolivamo i mlaku vodu. Ruke nauljimo maslinovim uljem i mesimo sve dok testo ne postane glatko i gipko - ono ne sme da se lepi za prste. Pokrijemo i ostavimo da nadolazi, onoliko dugo dok se zapremina testa ne duplira. Zatim testo opet premesimo i po želji ga oblikujemo u vekne ili okrugle hlebove. Hleb stavimo u nauljene plehove i ostavimo da nadolaze jedan sat. Malom kuhinjskom četkicom ih premažemo maslinovim uljem, pospemo susamom i pečemo oko jedan sat na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)