NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
Hleb od dizanog testa
Sastojci:
2 kg pšeničnog brašna
1 l mlake vode
50 g svežeg kvasca
1 kašika soli
2 kašike šećera (po želji)
2 kašike maslinovog ulja
susam
Priprema:
Veče pre pečenja pripremimo kvasac: pola kilograma brašna, šećer, kvasac i dve čaše mlake vode pomešamo u gustu masu, koja treba da se odmori preko noći. Narednog jutra brašno stavimo u veliku činiju i dodamo so. U brašnu napravimo udubljenje i u njega stavimo kvasac. Mesimo od sredine ka spoljašnjoj strani, tako da kvascu postepeno dodajemo brašno krenuvši od ivica ka sredini, a sve vreme dolivamo i mlaku vodu. Ruke nauljimo maslinovim uljem i mesimo sve dok testo ne postane glatko i gipko - ono ne sme da se lepi za prste. Pokrijemo i ostavimo da nadolazi, onoliko dugo dok se zapremina testa ne duplira. Zatim testo opet premesimo i po želji ga oblikujemo u vekne ili okrugle hlebove. Hleb stavimo u nauljene plehove i ostavimo da nadolaze jedan sat. Malom kuhinjskom četkicom ih premažemo maslinovim uljem, pospemo susamom i pečemo oko jedan sat na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
CELA KUĆA ĆE ZAMIRISATI Tanka pogača po bakinom receptu mekana ko pamuk
Nećete prestati da je jedete.
HLEB KOJI NE NADIMA Beskvasni LAVAŠ iz Jermenije zadovoljiće vaše čulo ukusa
Svima će se dopasti.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)