NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
Hleb od dizanog testa
Sastojci:
2 kg pšeničnog brašna
1 l mlake vode
50 g svežeg kvasca
1 kašika soli
2 kašike šećera (po želji)
2 kašike maslinovog ulja
susam
Priprema:
Veče pre pečenja pripremimo kvasac: pola kilograma brašna, šećer, kvasac i dve čaše mlake vode pomešamo u gustu masu, koja treba da se odmori preko noći. Narednog jutra brašno stavimo u veliku činiju i dodamo so. U brašnu napravimo udubljenje i u njega stavimo kvasac. Mesimo od sredine ka spoljašnjoj strani, tako da kvascu postepeno dodajemo brašno krenuvši od ivica ka sredini, a sve vreme dolivamo i mlaku vodu. Ruke nauljimo maslinovim uljem i mesimo sve dok testo ne postane glatko i gipko - ono ne sme da se lepi za prste. Pokrijemo i ostavimo da nadolazi, onoliko dugo dok se zapremina testa ne duplira. Zatim testo opet premesimo i po želji ga oblikujemo u vekne ili okrugle hlebove. Hleb stavimo u nauljene plehove i ostavimo da nadolaze jedan sat. Malom kuhinjskom četkicom ih premažemo maslinovim uljem, pospemo susamom i pečemo oko jedan sat na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
CELA KUĆA ĆE ZAMIRISATI Tanka pogača po bakinom receptu mekana ko pamuk
Nećete prestati da je jedete.
HLEB KOJI NE NADIMA Beskvasni LAVAŠ iz Jermenije zadovoljiće vaše čulo ukusa
Svima će se dopasti.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)