OMLET SA SPANAĆEM Zdrav doručak koji će vas držati sitim nekoliko sati

Trpeza/I.V.

14:00

Sezonski recepti 0

Sigurni smo da ste više puta čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da ga nikako ne treba preskakati, zato vam predlažemo ovaj jednostavni recept za jaja sa spanaćem.

OMLET SA SPANAĆEM Zdrav doručak koji će vas držati sitim nekoliko sati
unsplash

Omlet sa spanaćem u sosu

Sastojci: 

Za omlet:

3 jaja 

100 g spanaća 

1 kašičica mešavine začina 

1 kašičica putera 

Za sos: 

200 g pelata 

1 kašika ulja 

1 čen belog luka 

Za dekoraciju: 

2 kašike narendanog kačkavalja 

1 kašika rendanog parmezana 

Priprema: 

Sos: U tiganju, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan beli luk jedan minut, dodajte usitnjen pelat zajedno s tečnošću, biber i so po ukusu. Krčkajte na tihoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari. Omlet: Operite, očistite spanać i stavite u vruću vodu na minut. Ocedite, iseckajte ga. Umutite jaja, dodajte mešavinu začina, spanać i izmešajte. Sipajte smesu u tiganj, na zagrejan puter i pržite omlet na tihoj vatri. Kada je donja strana omleta pečena, a gornja strana polupečena, stavite ga u pleh. Namažite ga pripremljenim sosom od paradajza, pospite kačkavaljem i presavijte napola. Odozgo rasporedite parmezan i pecite ga u zagrejanoj rerni 2-3 minuta, da se parmezan rastopi.  

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading