KUPUS KIFLICE fino pecivo meko ko duša s testom koje se lista poput kupusa
Kupus kifle svojim bi nazivom mogle nekoga da zbune jer ovaj odličan recept od dizanog tijesta nema nikakve veze s poznatim povrćem a ime su dobije jer im se testo lista poput listova kupusa.
KUPUS KIFLICE
SASTOJCI:
1 kg brašna
20 g soli
10 g suvog kvasca
10 g šećera
2 belanca
100 ml ulja
250 ml vode
250 ml toplog mleka
Za punjenje:
200 g putera
1 jaje
400 g sira
Za premaz:
1 jaje
2 žumanca
susam
Priprema:
U veću činiju sipajte toplo mleko, dodajte suvi kvasac, šećer i malo brašna. Sve dobro izmešajte, pa prekrijte providnom folijom i kuhinjskom krpom. Ostavite 15 minuta da naraste. Zatim u posudu sipajte vodu, ulje i belanca i sve kratko promešajte varjačom. Sipati deo brašna i zatim mešati smesu. Sipajte brašno do kraja, posolite, pa rukom umesite glatko testo. Odozgo pospite testo a malo brašna, pa posudu prekrijte providnom folijom i čistom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste 1 sat na sobnoj temperaturi. Posle sat vremena izvucite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga rukom. Testo isecite na četiri jednaka dela i formirajte loptice, pa ih prekrijte krpom da se osuše.
Pripremite fil: u činiju razbijte jedno jaje i viljuškom pomešajte sa puterom. Uzmite jednu lopticu testa i razvaljajte je na oko 3 milimetra debljine. Ostale kuglice i dalje treba prekriti krpom. Po celoj uvaljanoj površini rasporedite četvrtinu mešavine putera i jaja. Zatim odozgo stavite sir (možete i neki drugi fil) i razvaljajte što tanje. Isecite dijagonalno oštrim nožem da napravite trouglove. Isečene rolnice poređajte u pleh obložen papirom za pečenje sa malim razmakom. Uradite isto sa ostala tri komada testa. Za premazivanje pomešati žumance sa jajetom, a kiflice premazati kiflom. Svaku rolnu pospite susamom. Ostavite ih da odstoje oko sat vremena pokrivene čistom krpom. Peku se u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)