KUPUS KIFLICE fino pecivo meko ko duša s testom koje se lista poput kupusa
Kupus kifle svojim bi nazivom mogle nekoga da zbune jer ovaj odličan recept od dizanog tijesta nema nikakve veze s poznatim povrćem a ime su dobije jer im se testo lista poput listova kupusa.
KUPUS KIFLICE
SASTOJCI:
1 kg brašna
20 g soli
10 g suvog kvasca
10 g šećera
2 belanca
100 ml ulja
250 ml vode
250 ml toplog mleka
Za punjenje:
200 g putera
1 jaje
400 g sira
Za premaz:
1 jaje
2 žumanca
susam
Priprema:
U veću činiju sipajte toplo mleko, dodajte suvi kvasac, šećer i malo brašna. Sve dobro izmešajte, pa prekrijte providnom folijom i kuhinjskom krpom. Ostavite 15 minuta da naraste. Zatim u posudu sipajte vodu, ulje i belanca i sve kratko promešajte varjačom. Sipati deo brašna i zatim mešati smesu. Sipajte brašno do kraja, posolite, pa rukom umesite glatko testo. Odozgo pospite testo a malo brašna, pa posudu prekrijte providnom folijom i čistom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste 1 sat na sobnoj temperaturi. Posle sat vremena izvucite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga rukom. Testo isecite na četiri jednaka dela i formirajte loptice, pa ih prekrijte krpom da se osuše.
Pripremite fil: u činiju razbijte jedno jaje i viljuškom pomešajte sa puterom. Uzmite jednu lopticu testa i razvaljajte je na oko 3 milimetra debljine. Ostale kuglice i dalje treba prekriti krpom. Po celoj uvaljanoj površini rasporedite četvrtinu mešavine putera i jaja. Zatim odozgo stavite sir (možete i neki drugi fil) i razvaljajte što tanje. Isecite dijagonalno oštrim nožem da napravite trouglove. Isečene rolnice poređajte u pleh obložen papirom za pečenje sa malim razmakom. Uradite isto sa ostala tri komada testa. Za premazivanje pomešati žumance sa jajetom, a kiflice premazati kiflom. Svaku rolnu pospite susamom. Ostavite ih da odstoje oko sat vremena pokrivene čistom krpom. Peku se u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)