Pokažite svekrvi ko je gazdarica u kući PRAVA LESKOVAČKA MUĆKALICA prste ad iz'edeš od slasti
Mućkalica je jedno od popularnijih jela iz južne Srbije. Pravi se od raznih vrsta mesta a ako je od onog preostalog s roštilja, tu neće biti greške.
Neki je pri kraju kuvanja prespu u zemljani sud i zapeku. Može, a ne mora. Jede se viljuškom,a najlepše je kad saft od povrća zahvatate korom od pogače.
Leskovačka mućkalica
Sastojci:
500 g mesa svinjskog ili s roštilja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 crvene paprike
4 paradajza
1 veza peršuna
1 kašika mlevene paprike
0,5 dl ulja
so, biber
Priprema:
Sitno seckani crni i beli luk dinstajte na ulju. Papriku ispecite na plotni, držite malo u kesi da bi se lakše oljuštila, oljuštite i očistite od semenki i isecite je na trake a paradajz oljušteni na kockice. Ubacite u prethodno dinstani luk. Dinstajte sve zajedno uz povremeno mešanje. Ako volite ljuto, dodajte papričice seckane. Meso isecite na kockice i propržite na ulju ako je sirovo, a ako je sa roštilja samo da se malo ugreje. Ubacite u smesu s paprikom. Dinstajte sve zajedno oko pola sata. Na kraju ubacite mlevenu papriku i sitno seckani peršunov list.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)