Pokažite svekrvi ko je gazdarica u kući PRAVA LESKOVAČKA MUĆKALICA prste ad iz'edeš od slasti
Mućkalica je jedno od popularnijih jela iz južne Srbije. Pravi se od raznih vrsta mesta a ako je od onog preostalog s roštilja, tu neće biti greške.

Neki je pri kraju kuvanja prespu u zemljani sud i zapeku. Može, a ne mora. Jede se viljuškom,a najlepše je kad saft od povrća zahvatate korom od pogače.
Leskovačka mućkalica
Sastojci:
500 g mesa svinjskog ili s roštilja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 crvene paprike
4 paradajza
1 veza peršuna
1 kašika mlevene paprike
0,5 dl ulja
so, biber
Priprema:
Sitno seckani crni i beli luk dinstajte na ulju. Papriku ispecite na plotni, držite malo u kesi da bi se lakše oljuštila, oljuštite i očistite od semenki i isecite je na trake a paradajz oljušteni na kockice. Ubacite u prethodno dinstani luk. Dinstajte sve zajedno uz povremeno mešanje. Ako volite ljuto, dodajte papričice seckane. Meso isecite na kockice i propržite na ulju ako je sirovo, a ako je sa roštilja samo da se malo ugreje. Ubacite u smesu s paprikom. Dinstajte sve zajedno oko pola sata. Na kraju ubacite mlevenu papriku i sitno seckani peršunov list.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)