Pokažite svekrvi ko je gazdarica u kući PRAVA LESKOVAČKA MUĆKALICA prste ad iz'edeš od slasti

Ivana Vujnović

08:01

Bakina vanglica 0

Mućkalica je jedno od popularnijih jela iz južne Srbije. Pravi se od raznih vrsta mesta a ako je od onog preostalog s roštilja, tu neće biti greške.

Leskovačka mućkalica
Shutterstock

 

Neki je pri kraju kuvanja prespu u zemljani sud i zapeku. Može, a ne mora. Jede se viljuškom,a najlepše je kad saft od povrća zahvatate korom od pogače.

Leskovačka mućkalica

Sastojci:

500 g mesa svinjskog ili s roštilja

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

3 crvene paprike

4 paradajza

1 veza peršuna

1 kašika mlevene paprike

0,5 dl ulja

so, biber

Priprema:

Sitno seckani crni i beli luk dinstajte na ulju. Papriku ispecite na plotni, držite malo u kesi da bi se lakše oljuštila, oljuštite i očistite od semenki i isecite je na trake a paradajz oljušteni na kockice. Ubacite u prethodno dinstani luk. Dinstajte sve zajedno uz povremeno mešanje. Ako volite ljuto, dodajte papričice seckane. Meso isecite na kockice i propržite na ulju ako je sirovo, a ako je sa roštilja samo da se malo ugreje. Ubacite u smesu s paprikom. Dinstajte sve zajedno oko pola sata. Na kraju ubacite mlevenu papriku i sitno seckani peršunov list.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading