Perjanica starinskih slatkiša BAKINI TAŠCI S PEKMEZOM su vazdušaste knedle s bogatim filom
Starinski recept iz bakine sveščice koji se čuvaju za buduće generacije i stvaranje novih uspomena.
Tašci s pekmezom
Sastojci:
500 gr glatkog brašna
1 prstohvat soli
1 jaje
2 dl mlake vode
Za fil:
pekmez od kajsija ili šljiva
Priprema:
Od navednih sastojaka zamesite tvrđe testo. Ostavite ga fa odstoji oko pola sata - sat. Razvaaljajte ga oklagijom što tanje možete. Oštrim nožem secite kvadrate. U jedan stavite pekmez od kajsija, a drugim ga preklopite. Dobro stisnite ivice a možete pritisnuti zupcima viljuške. Tako napravljene taške spuštajte u vrijuću vodu, ito jednu po jednu. Kad isplivaju, gotovi su. Pospite ih uprženom prezlom i šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)