Jeftini a neodoljivo mirisni slojevi hrskavog uživanja BANATSKE GIBANČICE su odlične za doručak, ali i večeru
Banatske savijačice ili gibančice nekada su se pravile od ostataka tegljenog testa i tog dana, kada se testo teglilo, jele su se za doručak.
Gibančice
Sastojci:
2,5 dl mlake vode
1 prstohvat soli
brašno
100 g masti
Priprema:
U 250 ml mlake vode u koju ste stavili prstohvat soli, dodajte brašno tako da dobijete tvrđe testo. Kad ga izmesite, ostavite ga da odstoji 5 do 10 minuta. Potom ga što više rastanjite i tanko premažite otopljenom mašću. Testo potom urolajte, te ga isecite na parčiće debljine 2-3 cm. Parčiće tanjite oklagijom da bude okrugli disk veličine tanjira. Pecite ih u vreloj masti. Jedu se prazne, posute solju, šećerom ili s pekmezom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)