Jeftini a neodoljivo mirisni slojevi hrskavog uživanja BANATSKE GIBANČICE su odlične za doručak, ali i večeru
Banatske savijačice ili gibančice nekada su se pravile od ostataka tegljenog testa i tog dana, kada se testo teglilo, jele su se za doručak.
Gibančice
Sastojci:
2,5 dl mlake vode
1 prstohvat soli
brašno
100 g masti
Priprema:
U 250 ml mlake vode u koju ste stavili prstohvat soli, dodajte brašno tako da dobijete tvrđe testo. Kad ga izmesite, ostavite ga da odstoji 5 do 10 minuta. Potom ga što više rastanjite i tanko premažite otopljenom mašću. Testo potom urolajte, te ga isecite na parčiće debljine 2-3 cm. Parčiće tanjite oklagijom da bude okrugli disk veličine tanjira. Pecite ih u vreloj masti. Jedu se prazne, posute solju, šećerom ili s pekmezom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)