Jeftini a neodoljivo mirisni slojevi hrskavog uživanja BANATSKE GIBANČICE su odlične za doručak, ali i večeru

Ivana Vujnović

18:00

Bakina vanglica 0

Banatske savijačice ili gibančice nekada su se pravile od ostataka tegljenog testa i tog dana, kada se testo teglilo, jele su se za doručak.

Gibančice
Shutterstock

 

Gibančice

Sastojci:

2,5 dl mlake vode

1 prstohvat soli

brašno

100 g masti

Priprema:

U 250 ml mlake vode u koju ste stavili prstohvat soli, dodajte brašno tako da dobijete tvrđe testo. Kad ga izmesite, ostavite ga da odstoji 5 do 10 minuta. Potom ga što više rastanjite i tanko premažite otopljenom mašću. Testo potom urolajte, te ga isecite na parčiće debljine 2-3 cm. Parčiće tanjite oklagijom da bude okrugli disk veličine tanjira. Pecite ih u vreloj masti. Jedu se prazne, posute solju, šećerom ili s pekmezom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading