OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja da narastu, a vazdušaste i mekane kao pamuk!
Savršene uz slatke i slane namaze, po želji.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.

RECEPT ZA ČUVENI LANGOŠ Probajte mađarske mekike sa namazom od luka i sira
Ove mekike su neutralnog ukusa, pa umesto premaza od belog luka i sira, možete ih mazati džemom ili kremom.

SUPER ZALOGAJI OD TESTA Recept za najmekše posne uštipke
Testo koje se pravi od nekoliko sastojaka koje imate u kući i brzo je gotovo.

SLASNI UŠTIPCI Super idu uz jogurt, za savršen doručak
Dodajte jogurt ili prilog po želji.
900 g mekog brašna
500 ml jogurta
200 ml vode
10 g suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 kašika ulja
Priprema:
U toploj vodi razmutite šećer i kvasac. U činiju stavite pola količine brašna, dodajte mlak jogurt i dobro promešajte. Dodati još brašna i so, pa opet mešajte. Utrošiti svo brašno da zamesite testo koje će biti lepljivo i meko. Prelijte uljem i premesite. Premesite ga na pobrašnjenoj podlozi. Uzimajte rukom i pravite oblike po želji. Pržite mekike u dubljem tiganju u zagrejanom ulju (oko pola litra) na srednjoj vatri. Kada dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana izvadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)