OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja da narastu, a vazdušaste i mekane kao pamuk!
Savršene uz slatke i slane namaze, po želji.
Sastojci:
900 g mekog brašna
500 ml jogurta
200 ml vode
10 g suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 kašika ulja
Priprema:
U toploj vodi razmutite šećer i kvasac. U činiju stavite pola količine brašna, dodajte mlak jogurt i dobro promešajte. Dodati još brašna i so, pa opet mešajte. Utrošiti svo brašno da zamesite testo koje će biti lepljivo i meko. Prelijte uljem i premesite. Premesite ga na pobrašnjenoj podlozi. Uzimajte rukom i pravite oblike po želji. Pržite mekike u dubljem tiganju u zagrejanom ulju (oko pola litra) na srednjoj vatri. Kada dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana izvadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.
Možda vas zanima:
NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.
RECEPT ZA ČUVENI LANGOŠ Probajte mađarske mekike sa namazom od luka i sira
Ove mekike su neutralnog ukusa, pa umesto premaza od belog luka i sira, možete ih mazati džemom ili kremom.
SUPER ZALOGAJI OD TESTA Recept za najmekše posne uštipke
Testo koje se pravi od nekoliko sastojaka koje imate u kući i brzo je gotovo.
DOMAĆI UŠTIPCI MIRIŠU NA DETINJSTVO Ispadnu isti kao oni bakini
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)