RECEPT ZA ČUVENI LANGOŠ Probajte mađarske mekike sa namazom od luka i sira

Vesna Vukadinović

07:30

Kulinarski globus 0

Ove mekike su neutralnog ukusa, pa umesto premaza od belog luka i sira, možete ih mazati džemom ili kremom.

RECEPT ZA ČUVENI LANGOŠ Probajte mađarske mekike sa namazom od luka i sira
Shutterstock

Sastojci:

Možda vas zanima:

500 g brašna

20 g svežeg kvasca

2 kašike ulja

350 ml mlake vode

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Za premaz:

1 čen belog luka

1 kašika ulja

180 ml kisele pavlake

200 g narendanog kačkavalja

Priprema:

U činiji pomešajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac. Postepeno dodajte brašno i posolite. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite da naraste. Nadošlo testo premesite i napravite loptice. Pokrijte ih da odstoje dok se ulje zagreje. Od svake loptice rukama napravite pljeskavicu i pržite sa obe strane na vrelom ulju dok ne porumene. Beli luk izrendajte i pomešajte sa uljem. Premažite mekike dok su vruće, preko namažite kiselu pavlaku i pospite kačkavalj.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)