OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja da narastu, a vazdušaste su i neverovatno mekane!

Vesna Vukadinović

08:00

Bakina vanglica 0

Odlično idu uz slatke namaze, ali i uz sir.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

900 g mekog brašna

500 ml jogurta

200 ml vode

10 g suvog kvasca

1 kašika šećera

1 kašika soli

1 kašika ulja

Priprema:

U toploj vodi razmutite šećer i kvasac. U činiju stavite pola količine brašna, dodajte mlak jogurt i dobro promešajte. Dodati još brašna i so, pa opet mešajte. Utrošiti svo brašno da zamesite testo koje će biti lepljivo i meko. Prelijte uljem i premesite. Premesite ga na pobrašnjenoj podlozi. Uzimajte rukom i pravite oblike po želji. Pržite mekike u dubljem tiganju u zagrejanom ulju (oko pola litra) na srednjoj vatri. Kada dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana izvadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading