OVAKO SU SPREMALE NAŠE BAKE Preukusni, mekani, starinski uštipci, najbolji uz domaći sir ili kajmak, ali i džem
Uštipci su omiljeni doručak mnogima, a najviše ih vole deca
Veoma brzo i jednostavno se prave. Kako bi testo bilo mekano i vazdušasto bake imaju trik da u brašno umešaju sodu bikarbonu umesto praška za pecivo.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 1/2 kantice kiselog mleka
- 300-350 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- ulje - za prženje
Priprema:
Brašno pomešano sa sodom prosejati. Jaja umutiti sa kiselim mlekom, a zatim lagano u tu smesu dodajte brašno uz neprestano mešanje. Treba da se dobije homogena gusta smesa.
U tiganju zagrejte ulje (sipajte više ulja) pa onda mokrom kašikom ubacujte po malo od smese u ulje. Kada buhtle dobiju zlatkastu boju, vade se. Dobro bi bilo da se buhtle stave na salvetu ili papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
Pripremljene buhtle mogu da se konzumiraju sa šećerom u prahu, sirom, kajmakom ili džemom. Svako ih voli na drugačiji način.
Možda vas zanima:
PRAVI KLASIK MEĐU DESERTIMA Starinska Boem torta, savršena, mekana i sočna, a ukus za pamćenje
Ko bi bolje smislio recept za savršenu tortu od žene? Onaj ko voli da jede, voli i da kuva
FANTASTIČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I PEČENICOM Savršeno jelo kad vam se žuri ili stižu nenadani gosti
Pita je prelepa i sem navedenih sastojaka možete stavljati šta god da želite
OČARAVAJUĆA BALKANSKA JANIJA: Zaboravljeno jelo na kašiku, ukus koji budi uspomene
Idealan obrok za celu porodicu
BEZ ČEKANJA DA TESTO NARASTE Vazdušasti bakini uštipci, gotovi za tren oka
Domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)