SAČUVAJTE LETO U TEGLI Paradajz salata - savršena zimnica bez konzervansa
Zimnica se već priprema, a evo još jedne dobre ideje – paradajz salata u tegli koja će vam biti omiljena u zimskim danima. Možete da koristite bilo koju vrstu paradajza i uživajte u zimnici za koju vam ne treba konzervans

Za ukusnu, dobru i zdravu zimnicu je važno da je povrće dobro i zdravo, da su tegle dobro sterilisane i da su poklopci novi. Sve ostalo je stvar rutine i vaše dobre volje. U svežim plodovima paradajza možete uživati na bezbroj načina, ali ukus možete sačuvati i za hladnije dane.
Možda vas zanima:

FANTASTIČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I PEČENICOM Savršeno jelo kad vam se žuri ili stižu nenadani gosti
Pita je prelepa i sem navedenih sastojaka možete stavljati šta god da želite

OČARAVAJUĆA BALKANSKA JANIJA: Zaboravljeno jelo na kašiku, ukus koji budi uspomene
Idealan obrok za celu porodicu

OVAKO SU SPREMALE NAŠE BAKE Preukusni, mekani, starinski uštipci, najbolji uz domaći sir ili kajmak, ali i džem
Uštipci su omiljeni doručak mnogima, a najviše ih vole deca

BEZ ČEKANJA DA TESTO NARASTE Vazdušasti bakini uštipci, gotovi za tren oka
Domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni
Sastojci:
- čeri paradajz
- paradajz
Uzmite onoliko koliko tegli želite da ostavite za zimu. U jednu teglu staje otprilike oko 20 čerija, a većih paradajza oko 5-6.
Za jednu litarsku teglu:
- mirođija i peršun
- 1-2 čena belog luka
- 1 lovorov list
- 5-7 komada zrna crnog bibera
- pola glavice crnog luka
- 2 kašičice soli
- 2 kašike šećera
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Povrće operite, crni i beli luk isecite, mirođiju i peršun takođe operite i usitnite. U oprene i sterilisane tegle ređajte prvo mirođiju i peršun, lovorov list, biber u zrnu, beli luk, zatim čeri paradajz do pola, crni luk, so i šećer, pa opet paradajz. Završite mirođijom i kašikom sirćeta.
Preliti kipućom vodom sadržaj tegle i sterilizovati 10 minuta, tako što ćete tegle poređati u šerpu sa vrućom vodom. Nakon toga tegle obrišite, malo protresite i ostavite okrenute naopako. Zimnicu skladištite na tamnom mestu.
Napomena: Ako stavljate veći paradajz njega prethodno isecite na polovine ili četvrtine.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Komentari (0)