IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Može da bude brz doručak ili večera.

Sastojci:
Možda vas zanima:

OVO SU JELE NAŠE DEKE I BAKE Cicvara je odličan doručak jer je kalorična i daje snagu
Recept za cicvaru se razlikuje u zavisnosti od kraja Srbije, ali je pravilo da se pravi isključivo sa kukuruznim brašnom, a ne sa palentom.

ODLIČNO ZASITI, A JEFTINA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Brzo jelo koje može da bude doručak ili večera.

PRAVI DOMAĆINSKI DORUČAK Palenta sa čvarcima i kiselim mlekom
Brzo jelo koje će vas lepo zasititi.

DOMAĆA PALENTA Jednostavni doručak za jutra koja se pamte
Služite uz šolju jogurta.
200 g palente
200 ml mleka
50 g parmezana
700 ml vode
2 kašike putera
1 kašičica soli
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i mleko, dodajte so i ostavite da provri. Postepeno u vrelu vodu dodajte palentu, sve vreme mešajući. Smanjite vatru, pričekajte da voda ispari i palenta se zgusne, a mešajte sve vreme. Sklonite s vatre i umešajte puter i parmezan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)