PRAVI DOMAĆINSKI DORUČAK Palenta sa čvarcima i kiselim mlekom

Trpeza/ V.V.

10:25

Sezonski recepti 0

Brzo jelo koje će vas lepo zasititi.

PRAVI DOMAĆINSKI DORUČAK Palenta sa čvarcima i kiselim mlekom
Shutterstock

Palenta sa čvarcima

Sastojci:

12 kašika palente

100 g čvaraka

500 ml vode

Za preliv:

1 kašika putera

2 čaše kiselog mleka

1 kašika čvaraka

Priprema:

Stavite vodu sa palentom da provri i od tada mešajte neprestano dok se smesa ne ujednači i ne zgusne. Pazite da nema grudvica. Zatim dodajte čvarke i kratko promešajte pa sipajte u činiju. Za preliv otopite puter i dodajte kiselo mleko, pa mešajte da se sjedine. Prelijte preko palente. Odozgo po želji dodajte još po neki čvarak i malo sira.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading