PRAVI DOMAĆINSKI DORUČAK Palenta sa čvarcima i kiselim mlekom
Brzo jelo koje će vas lepo zasititi.
Palenta sa čvarcima
Sastojci:
12 kašika palente
100 g čvaraka
500 ml vode
Za preliv:
1 kašika putera
2 čaše kiselog mleka
1 kašika čvaraka
Priprema:
Stavite vodu sa palentom da provri i od tada mešajte neprestano dok se smesa ne ujednači i ne zgusne. Pazite da nema grudvica. Zatim dodajte čvarke i kratko promešajte pa sipajte u činiju. Za preliv otopite puter i dodajte kiselo mleko, pa mešajte da se sjedine. Prelijte preko palente. Odozgo po želji dodajte još po neki čvarak i malo sira.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO ZASITI, A JEFTINA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Brzo jelo koje može da bude doručak ili večera.
IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Može da bude brz doručak ili večera.
IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršena večera ili doručak
Napravite kremastu palentu i uživajte.
OVO SU JELE NAŠE DEKE I BAKE Cicvara je odličan doručak jer je kalorična i daje snagu
Recept za cicvaru se razlikuje u zavisnosti od kraja Srbije, ali je pravilo da se pravi isključivo sa kukuruznim brašnom, a ne sa palentom.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)