ODLIČNO ZASITI, A JEFTINA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Brzo jelo koje može da bude doručak ili večera.
Sastojci:
200 g palente
200 ml mleka
50 g parmezana
700 ml vode
2 kašike putera
1 kašičica soli
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i mleko, dodajte so i ostavite da provri. Postepeno u vrelu vodu dodajte palentu, sve vreme mešajući. Smanjite vatru, pričekajte da voda ispari i palenta se zgusne, a mešajte sve vreme. Sklonite s vatre i umešajte puter i parmezan.
Možda vas zanima:
IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Može da bude brz doručak ili večera.
IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršena večera ili doručak
Napravite kremastu palentu i uživajte.
OVO SU JELE NAŠE DEKE I BAKE Cicvara je odličan doručak jer je kalorična i daje snagu
Recept za cicvaru se razlikuje u zavisnosti od kraja Srbije, ali je pravilo da se pravi isključivo sa kukuruznim brašnom, a ne sa palentom.
PRAVI DOMAĆINSKI DORUČAK Palenta sa čvarcima i kiselim mlekom
Brzo jelo koje će vas lepo zasititi.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)