OD TRIGLAVA DO ĐEVĐELIJE Najbolji recept za tradicionalnu pitu zeljanicu spolja hrskavu unutra presočnu
Pita zeljanica je najvoljenija u celom balkanskom regionu a ovaj starinski recept će vam olakšati pripremu pa ćete je napraviti za samo sat vremena.
Pita zeljanica
Sastojci:
600 g kora za pitu
250 g svežeg kravljeg sira
300 g spanaća (blitve, kelja ili praziluka)
4 jaja
3 dl pavlake
2 kašike kukuruznog brašna
ulja
so
Priprema:
Spanać očistite, odstraniti mu peteljke, operite i isecite nasitno te posolite. Ostavite u činiji 15 minuta da omekša, pa dobro ocedite. Zatim dodajte mrvljeni sir, pavlaku, jaja, kukuruzno brašno i 3 kašike ulja. Na dno podmazanog pleha stavite tri kore isečene po veličini pleha i svaku poprskajte uljem. Zatim na koru stavite 3 kašike pripremljenog fila i ravnomerno rasporediti po celoj kori. Zatim slažte kore, svaku poprskajte uljem i prelijte filom dok ne potrošite i testo i fil. Poslednje dve kore poprskajte uljem, pa ih premažite sa 3 kašike pavlake. Pecite u rerni na 220 stepeni oko 60 minuta. Kad je gotovo, prekrijte mokrom krpom, a posle 30 minuta isecite na veće komade.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)