PROJA SA MESOM Ima božanstven ukus, a mere su na čaše, pa se lako i brzo napravi
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
Sastojci:
4 jaja
2,5 čaše (od kiselog mleka) kukuruznog brašna
1 čaša pšeničnog brašna
1 čaša kiselog mleka
1 čaša mleka
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
Nadev:
200 g mlevenog mesa
1 crni luk
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Umutiti jaja, dodati kiselo mleko, mleko i sjediniti. Dodati so, oba brašna, prašak za pecivo. Izmešati da nema grudvica. Na ulju propržiti iseckan luk, dodati mleveno meso, začin i prodinstati meso dok ne promeni boju. Kad se malo prohladi, dodati peršun i sipati u smesu od brašna. Preliti u podmazan pleh i peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)