KAD JE PROBATE, SAMO ĆETE OVU ZIMNICU PRAVITI Carska salata bez zelenog paradajza i kupusa
Ne čekajte zimu bez ove najlepše zimske turšije - carske salate.
Carska salata
Sastojci:
4 kg paprika
3 kg šargarepe
3 kg karfiola
peršun
beli luk
Za preliv:
1/2 l ulja
1 l alkoholnog sirćeta
300 g soli
300 g šećera
10 g vinobrana
Priprema:
Povrće iseckajte i staviti u šerpu te dodajte ostale sastojke. Ostavite pokriveno 1 dan uz povremeno mešanje. Punite tegle tako što ćete zahvatati povrće sa sokom i kad bude nepuna tegla, pritisnite da povrće pusti i svoj sok. Kad napunite teglu a tečnost pokrije povrće, stavite plastične rešetkice da pritisnu povrće i zatvorite tegle.
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)