JUŽNJAČKA ZIMNICA APETITKA PONOS LEBANA A preukusna i puna vitamina

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Priprema je laka, a ukus fantastičan.

apetitka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2,5 kg paprike vezenke 
  • 8 kg paradajza
  • 1 veza peršuna
  • 1 glavica belog luka
  • so
  • malo ulja


Priprema

Paprike dobro operite pa ih očistite i naseckajte na kolutove. Onda ih propržite na malo zagrejanog ulja u šerpi. Krčkajte oko 15 minuta na tihoj vatri, dok ne omekšaju. Zatim operite paradajz pa mu oljuštite koru. Iseckajte ga na komadiće i kuvajte 20 minuta, u drugoj šerpi. Dodajte u to propržene paprike pa kuvajte još 15 minuta. Umešajte sitno seckan beli luk i peršun i dobro posolite. Promešajte i pustite da se krkča još 5 minuta. Sipajte vruću zimnicu u sterilisane tegle pa zatvorite.


Komentari (0)

Loading