JUŽNJAČKA ZIMNICA APETITKA PONOS LEBANA A preukusna i puna vitamina
Priprema je laka, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 2,5 kg paprike vezenke
- 8 kg paradajza
- 1 veza peršuna
- 1 glavica belog luka
- so
- malo ulja
Priprema
Paprike dobro operite pa ih očistite i naseckajte na kolutove. Onda ih propržite na malo zagrejanog ulja u šerpi. Krčkajte oko 15 minuta na tihoj vatri, dok ne omekšaju. Zatim operite paradajz pa mu oljuštite koru. Iseckajte ga na komadiće i kuvajte 20 minuta, u drugoj šerpi. Dodajte u to propržene paprike pa kuvajte još 15 minuta. Umešajte sitno seckan beli luk i peršun i dobro posolite. Promešajte i pustite da se krkča još 5 minuta. Sipajte vruću zimnicu u sterilisane tegle pa zatvorite.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)