ZIMNICA ZA SVE UKUĆANE Mediteranska salata od pečenih paprika ide uz sva jela a posebno uz meso
Pošto se veoma lako pravi, ova salata će vam biti omiljena kad god je napravite.
Mediteranska salata
Sastojci:
2,5 kg paprika
1 glavica belog luka
1 veza peršuna
100 ml maslinovog ulja
100 ml belog sirćeta
20 ml limunovog soka
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Ispečene paprike oljuštite i lepo očistite. Isecite na krupne parčiće. Pomešajte ulje i sirće, pa kada krene da ključa, sipajte limunov sok. Posolite i pošećerite. Ubacite paprike isecečene na krupne parčiće, pa seckani peršun.Dodajte i sseckani beli luk, pa promešajte. Kad proključa, kuvajte još 10-15 minuta, pa sklonite sa ringle. Poređajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i ostavite preko noći.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)