ZIMNICA ZA SVE UKUĆANE Mediteranska salata od pečenih paprika ide uz sva jela a posebno uz meso
Pošto se veoma lako pravi, ova salata će vam biti omiljena kad god je napravite.
Mediteranska salata
Sastojci:
2,5 kg paprika
1 glavica belog luka
1 veza peršuna
100 ml maslinovog ulja
100 ml belog sirćeta
20 ml limunovog soka
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Ispečene paprike oljuštite i lepo očistite. Isecite na krupne parčiće. Pomešajte ulje i sirće, pa kada krene da ključa, sipajte limunov sok. Posolite i pošećerite. Ubacite paprike isecečene na krupne parčiće, pa seckani peršun.Dodajte i sseckani beli luk, pa promešajte. Kad proključa, kuvajte još 10-15 minuta, pa sklonite sa ringle. Poređajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i ostavite preko noći.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)