ZIMNICA ZA SVE UKUĆANE Mediteranska salata od pečenih paprika ide uz sva jela a posebno uz meso
Pošto se veoma lako pravi, ova salata će vam biti omiljena kad god je napravite.

Mediteranska salata
Sastojci:
2,5 kg paprika
1 glavica belog luka
1 veza peršuna
100 ml maslinovog ulja
100 ml belog sirćeta
20 ml limunovog soka
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Ispečene paprike oljuštite i lepo očistite. Isecite na krupne parčiće. Pomešajte ulje i sirće, pa kada krene da ključa, sipajte limunov sok. Posolite i pošećerite. Ubacite paprike isecečene na krupne parčiće, pa seckani peršun.Dodajte i sseckani beli luk, pa promešajte. Kad proključa, kuvajte još 10-15 minuta, pa sklonite sa ringle. Poređajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i ostavite preko noći.
Komentari (0)