ZIMNICA ZA SVE UKUĆANE Mediteranska salata od pečenih paprika ide uz sva jela a posebno uz meso
Pošto se veoma lako pravi, ova salata će vam biti omiljena kad god je napravite.
![Pečene paprike](/data/images/2023-09-13/62304_shutterstock-1821176720_f.jpg?timestamp=1694556000)
Mediteranska salata
Sastojci:
2,5 kg paprika
1 glavica belog luka
1 veza peršuna
100 ml maslinovog ulja
100 ml belog sirćeta
20 ml limunovog soka
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Ispečene paprike oljuštite i lepo očistite. Isecite na krupne parčiće. Pomešajte ulje i sirće, pa kada krene da ključa, sipajte limunov sok. Posolite i pošećerite. Ubacite paprike isecečene na krupne parčiće, pa seckani peršun.Dodajte i sseckani beli luk, pa promešajte. Kad proključa, kuvajte još 10-15 minuta, pa sklonite sa ringle. Poređajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i ostavite preko noći.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)