MLEČNI UŠTIPCI NA STARINSKI NAČIN Mekani kao pamuk, najukusniji su sa kajmakom
Jelo koje vas vraća u detinjstvo...
Sastojci:
200 ml mleka
100 ml vode
20 gr svežeg kvasca (5 gr suvog)
1 kašika šećera
1 kašika soli
3 jaja
600 gr brašna
Priprema
Kvasac razmutiti u 2 kašike mleka. Dodati kašiku šećera, malo brašna i ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, dodati umućeno jaje, mleko, so, kvasac i kašiku ulja. Ulupati testo nešto gušće nego za palačinke i ostaviti na toplo mesto da nadođe. Ugrejati u šerpi ulje i kašikom vaditi testo, stavljati u vrelu masnoću. Pržiti s jedne, zatim sa druge strane. Uštipke služiti tople sa kiselim mlekom, sirom, jogurtom ili kajmakom. Uštipci ne bi trebali dugo da stoje jer postaju žilavi.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)