RECEPT ZA KROFNE Najmekše i najukusnije na svetu, pola vangle nestane za tren!

Vesna Vukadinović

18:03

Bakina vanglica 0

Obradujte ukućane savršenim krofnama.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

800 g brašna

500 ml mleka

1 kocka kvasca

1 jaje

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i staviti šećer. Ostaviti da stoji 10 minuta, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Mesiti pet minuta, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti, pa istanjiti oklagijom na oko 1 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da stoje 20 minuta. Pržiti krofne u vrelom ulju puniti ih po želji džemom ili kremom ili samo posuti šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading