Zlata vredni saveti da vam KROFNE UVEK USPEJU a jedan sastojak će obezbediti da se ne napiju ulja

alo.rs/I. V.

21:00

Bakina vanglica 0

Možda se ne čini tako, ali pravljenje finih, mekanih krofni koje nisu natopljene ulem nije baš lak posao. Bar dosad to nije bilo tkao.

krofne
Shutterstock
 

 

Uz naše detaljne savete za pripremu domaćih krofni, sigurno ćete uspeti da napravite po svojoj meri. Recepta za krofne ima više nego dovoljno, ali nije na odmet da vas podsetimo na trikove pomoću kojih ćete sigurno pripremiti krofne iz snova.

- Morate ostaviti da se krofne dobro dižu kako ne bi potonule u ulju i upile previše masnoće.

- Takođe, morate biti pažljivi kada ih isečete - testo za krofne je veoma delikatno, sa njim ne smete da budete grubi.

- Prilikom pečenja temperatura ulja treba da bude maksimalno 170 stepeni, da ne počnu da gore.

- Krofne se okreću samo jednom. Ako ih okrenete nekoliko puta, počinju da upijaju ulje.

- Svi sastojci treba da budu sobne temperature, kao i prostorija u kojoj se spremaju krofne

- Pre mešanja, testo mora da se udvostruči 

- U testo dodajte kašiku rakije ili ruma - krofne će tada upijati manje masti

- Ne stavljajte previše krofni u tiganj odjednom, jer će temperatura ulja pasti i krofne će upiti previše masti.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading