Zlata vredni saveti da vam KROFNE UVEK USPEJU a jedan sastojak će obezbediti da se ne napiju ulja
Možda se ne čini tako, ali pravljenje finih, mekanih krofni koje nisu natopljene ulem nije baš lak posao. Bar dosad to nije bilo tkao.
Uz naše detaljne savete za pripremu domaćih krofni, sigurno ćete uspeti da napravite po svojoj meri. Recepta za krofne ima više nego dovoljno, ali nije na odmet da vas podsetimo na trikove pomoću kojih ćete sigurno pripremiti krofne iz snova.
- Morate ostaviti da se krofne dobro dižu kako ne bi potonule u ulju i upile previše masnoće.
- Takođe, morate biti pažljivi kada ih isečete - testo za krofne je veoma delikatno, sa njim ne smete da budete grubi.
- Prilikom pečenja temperatura ulja treba da bude maksimalno 170 stepeni, da ne počnu da gore.
- Krofne se okreću samo jednom. Ako ih okrenete nekoliko puta, počinju da upijaju ulje.
- Svi sastojci treba da budu sobne temperature, kao i prostorija u kojoj se spremaju krofne
- Pre mešanja, testo mora da se udvostruči
- U testo dodajte kašiku rakije ili ruma - krofne će tada upijati manje masti
- Ne stavljajte previše krofni u tiganj odjednom, jer će temperatura ulja pasti i krofne će upiti previše masti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KROFNE Sočne i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru
Prelijte ih čokoladnim sosom ili pospite šećerom.
KROFNE SA DŽEMOM Baka Smilja ih pravi godinama, svi ih obožavaju i traže recept!
Napravite domaće krofne sa džemom koje će oduševiti ukućane.
NAJLEPŠE DOMAĆE KROFNE Recept Mire Banjac svi obožavaju, biće mekane i neodoljive
Legenda glumačkog pozorišta i žena za primer čije uloge vole da gledaju i mladi i stari ima karijeru koja traje decenijama. Da nije samo talentovana u svojoj struci, tvrde oni koji su probali njena jela, i malo je reći da su oduševljeni. Upravo takve su i ove krofne, mekane kao duša.
RECEPT ZA KROFNE Najmekše i najukusnije na svetu, pola vangle nestane za tren!
Obradujte ukućane savršenim krofnama.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)