Zlata vredni saveti da vam KROFNE UVEK USPEJU a jedan sastojak će obezbediti da se ne napiju ulja
Možda se ne čini tako, ali pravljenje finih, mekanih krofni koje nisu natopljene ulem nije baš lak posao. Bar dosad to nije bilo tkao.

Uz naše detaljne savete za pripremu domaćih krofni, sigurno ćete uspeti da napravite po svojoj meri. Recepta za krofne ima više nego dovoljno, ali nije na odmet da vas podsetimo na trikove pomoću kojih ćete sigurno pripremiti krofne iz snova.
- Morate ostaviti da se krofne dobro dižu kako ne bi potonule u ulju i upile previše masnoće.
- Takođe, morate biti pažljivi kada ih isečete - testo za krofne je veoma delikatno, sa njim ne smete da budete grubi.
- Prilikom pečenja temperatura ulja treba da bude maksimalno 170 stepeni, da ne počnu da gore.
- Krofne se okreću samo jednom. Ako ih okrenete nekoliko puta, počinju da upijaju ulje.
- Svi sastojci treba da budu sobne temperature, kao i prostorija u kojoj se spremaju krofne
- Pre mešanja, testo mora da se udvostruči
- U testo dodajte kašiku rakije ili ruma - krofne će tada upijati manje masti
- Ne stavljajte previše krofni u tiganj odjednom, jer će temperatura ulja pasti i krofne će upiti previše masti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

DOMAĆE KROFNE Sočne i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru
Prelijte ih čokoladnim sosom ili pospite šećerom.

KROFNE SA DŽEMOM Baka Smilja ih pravi godinama, svi ih obožavaju i traže recept!
Napravite domaće krofne sa džemom koje će oduševiti ukućane.

NAJLEPŠE DOMAĆE KROFNE Recept Mire Banjac svi obožavaju, biće mekane i neodoljive
Legenda glumačkog pozorišta i žena za primer čije uloge vole da gledaju i mladi i stari ima karijeru koja traje decenijama. Da nije samo talentovana u svojoj struci, tvrde oni koji su probali njena jela, i malo je reći da su oduševljeni. Upravo takve su i ove krofne, mekane kao duša.

RECEPT ZA KROFNE Najmekše i najukusnije na svetu, pola vangle nestane za tren!
Obradujte ukućane savršenim krofnama.

OVAKVE PRAVE SAMO NAJBOLJI PEKARI Recept za najmekše pancerote koje se tope u ustima
Pancerote su jedno od onih jela koje nas vraćaju u detinjstvo – miris prženog testa, topljeni sir koji se razvlači, i paradajz sos koji obogaćuje svaki zalogaj.

PRAVA DOMAĆA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Uvijena pogača punjena sirom, sočna, mekana i neponovljivo ukusna
Dugo ostaje sočna i mekana, pa ako i prenoći zamotana u kesi i krpi ostaje vema ukusna i sutradan

SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine

ZABORAVITE NA MASNE PITE Ovako Turci prave burek kod kuće – brz, lagan i preukusan
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare

ZABORAVLJENA HRANA IZ DETINJSTVA KOJI GREJE DUŠU Recept za poparu sa čvarcima, izuva iz cipela, miriše neverovatno
Popara je jedno od onih jela koje budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo, kada su mirisi iz kuhinje budili celu kuću.
Komentari (0)