BRZE KIFLICE Slane, ukusne, a stižete da ih napravite pre doručka
Kiflice za koje nije potrebno puno vremena, a slasne su baš kao iz pekare
Sastojci:
(za 5 osoba)
- 400 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera šećera
- 100 g rastopljenog maslaca
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 250 g svežeg sira
Potrebno je takođe:
- 1 žumance
- semenke lana
- malo soli
Priprema:
U veću psodu staviti suve sastojke. Dakle, brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U manjoj činiji pomešati jaje, mleko, ulje, maslac i sveži sir. Obe smjese sjediniti u većoj činiji. Rukama mesiti na radnoj površini i podeliti na 3 jednaka dela. Svaki do razvitii u krugove i svaki krug rezati na 8 trougla. Zarolati u kiflice i slagati ih u veliki pleh koji je obložen papirom za pečenje. Kiflice premazati razmučenim žumancetom i posipati sa soli i semenkama lana. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Od ove količine testa ispadne oko 24 kiflice.
Savet
Kiflice se mogu posipati bilo kojim semenkama (susam, mak, kim...).
Testo ne mora stajati na toplom neko vreme jer u njega ide prašak za pecivo i spremno je odmah za pripremu.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)