BRZE KIFLICE Slane, ukusne, a stižete da ih napravite pre doručka
Kiflice za koje nije potrebno puno vremena, a slasne su baš kao iz pekare
Sastojci:
(za 5 osoba)
- 400 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera šećera
- 100 g rastopljenog maslaca
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 250 g svežeg sira
Potrebno je takođe:
- 1 žumance
- semenke lana
- malo soli
Priprema:
U veću psodu staviti suve sastojke. Dakle, brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U manjoj činiji pomešati jaje, mleko, ulje, maslac i sveži sir. Obe smjese sjediniti u većoj činiji. Rukama mesiti na radnoj površini i podeliti na 3 jednaka dela. Svaki do razvitii u krugove i svaki krug rezati na 8 trougla. Zarolati u kiflice i slagati ih u veliki pleh koji je obložen papirom za pečenje. Kiflice premazati razmučenim žumancetom i posipati sa soli i semenkama lana. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Od ove količine testa ispadne oko 24 kiflice.
Savet
Kiflice se mogu posipati bilo kojim semenkama (susam, mak, kim...).
Testo ne mora stajati na toplom neko vreme jer u njega ide prašak za pecivo i spremno je odmah za pripremu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)