BRZE KIFLICE Slane, ukusne, a stižete da ih napravite pre doručka
Kiflice za koje nije potrebno puno vremena, a slasne su baš kao iz pekare
Sastojci:
(za 5 osoba)
- 400 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera šećera
- 100 g rastopljenog maslaca
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 250 g svežeg sira
Potrebno je takođe:
- 1 žumance
- semenke lana
- malo soli
Priprema:
U veću psodu staviti suve sastojke. Dakle, brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U manjoj činiji pomešati jaje, mleko, ulje, maslac i sveži sir. Obe smjese sjediniti u većoj činiji. Rukama mesiti na radnoj površini i podeliti na 3 jednaka dela. Svaki do razvitii u krugove i svaki krug rezati na 8 trougla. Zarolati u kiflice i slagati ih u veliki pleh koji je obložen papirom za pečenje. Kiflice premazati razmučenim žumancetom i posipati sa soli i semenkama lana. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Od ove količine testa ispadne oko 24 kiflice.
Savet
Kiflice se mogu posipati bilo kojim semenkama (susam, mak, kim...).
Testo ne mora stajati na toplom neko vreme jer u njega ide prašak za pecivo i spremno je odmah za pripremu.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)