BRZE KIFLICE Slane, ukusne, a stižete da ih napravite pre doručka
Kiflice za koje nije potrebno puno vremena, a slasne su baš kao iz pekare

Sastojci:
(za 5 osoba)
- 400 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera šećera
- 100 g rastopljenog maslaca
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 250 g svežeg sira
Potrebno je takođe:
- 1 žumance
- semenke lana
- malo soli
Priprema:
U veću psodu staviti suve sastojke. Dakle, brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U manjoj činiji pomešati jaje, mleko, ulje, maslac i sveži sir. Obe smjese sjediniti u većoj činiji. Rukama mesiti na radnoj površini i podeliti na 3 jednaka dela. Svaki do razvitii u krugove i svaki krug rezati na 8 trougla. Zarolati u kiflice i slagati ih u veliki pleh koji je obložen papirom za pečenje. Kiflice premazati razmučenim žumancetom i posipati sa soli i semenkama lana. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Od ove količine testa ispadne oko 24 kiflice.
Savet
Kiflice se mogu posipati bilo kojim semenkama (susam, mak, kim...).
Testo ne mora stajati na toplom neko vreme jer u njega ide prašak za pecivo i spremno je odmah za pripremu.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)