AJVAR SALATA NA BAKIN NAČIN Salata kakvu je baka pravila, a mnogima je lepša nego sam ajvar
Napravite ajvar salatu od sastojaka koje već imate i uživajte u čarima jeseni.
Sastojci
- 4 plava patlidžana
- 10 crvenih paprika
- 8 čena belog luka
- so, sirće i ulje
Priprema
Patlidžane staviti u zagrejanu rernu i ispeći ih oko pola sata.
Paprike ispeći na plotni (roštilj/gril ili tiganj) dok koža pocrni, pa ih oljuštiti, izvaditi seme i sitno ih iseći.
Pečene patlidžane takođe oljuštiti i sitno iseći, pa ga mleti dok se ne pretvori u kašastu masu, pa sediniti sa paprikama.
U masu onda dodati sitno isečenog belog luka, po ukusu staviti ulje, sirće i so, pa sve dobro pomesati i ostaviti da odstoji u frizider
Posluživanje
Salatu je najbolje praviti dan pre, lepša je kad odstoji, a količina belog luka može se smanjiti / povećati. Ova salata se jede uz sve.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)