AJVAR SALATA NA BAKIN NAČIN Salata kakvu je baka pravila, a mnogima je lepša nego sam ajvar
Napravite ajvar salatu od sastojaka koje već imate i uživajte u čarima jeseni.
Sastojci
- 4 plava patlidžana
- 10 crvenih paprika
- 8 čena belog luka
- so, sirće i ulje
Priprema
Patlidžane staviti u zagrejanu rernu i ispeći ih oko pola sata.
Paprike ispeći na plotni (roštilj/gril ili tiganj) dok koža pocrni, pa ih oljuštiti, izvaditi seme i sitno ih iseći.
Pečene patlidžane takođe oljuštiti i sitno iseći, pa ga mleti dok se ne pretvori u kašastu masu, pa sediniti sa paprikama.
U masu onda dodati sitno isečenog belog luka, po ukusu staviti ulje, sirće i so, pa sve dobro pomesati i ostaviti da odstoji u frizider
Posluživanje
Salatu je najbolje praviti dan pre, lepša je kad odstoji, a količina belog luka može se smanjiti / povećati. Ova salata se jede uz sve.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)