POGAČICE SA ČVARCIMA Idealne za doručak, a i za brzi zalogaj sa nogu
Idealni slani dezert ili čak i samostalno jelo koje možete da jedete uz bilo koji obrok.
Sastojci
TESTO:
- 500 ml svežeg mleka
- 1 ravna kašika kokosovog šećera
- 1 sveži kvasac
- 850g pšeničnog glatkog brašna
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 g kisele pavlake
- 3 ravne kašičice soli
NADEV:
- 500 g domaćih čvaraka
Priprema
Mleko sa šećerom ugrejati da bude mlako, maknuti sa vatre i dodati u izmrvljeni kvasac te posipati brašnom (prstohvat).
Ostaviti 15-20 minuta dok kvasac ne nabubri.
Čvarke usitniti u seckalici dok se ne dobije gusti nadjev.
U većoj posudi zamesiti preostale sastojke sa mlekom i kvascem dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti na toplome dok se smesa ne duplira
Na blago pobrašnjenoj podlozi premesiti testo, razviti na debljinu do pola cm i premazati sa pola nadeva.
Preklopiti testo od donje strane prema sredini pa gornju prema sredini, sredina testa se treba samo dodirivati te desnu stranu prema sredini pa levu takođe.
Ostaviti desetak minuta.
Nakon toga ponoviti postupak sa preostalim nadevom, preklapati ga suprotno od prvog puta te ostaviti da odmara desetak minuta na toplom. Ugrejati rernu na 200°.
Testo okrenuti naopako, razviti oko 2cm na pobrašnjenoj podlozi te čašicom rezati do određene veličine. Ostatak testa razviti ponovo dok ne iskoristite svo testo.
Stavljati ih u tepsiju koja je obložena papirom za pečenje. Potrebno vreme za pečenje je 10-15 minuta odnosno dok ne porumene. Čuvati u zatvorenoj posudi.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)