POGAČICE SA ČVARCIMA Idealne za doručak, a i za brzi zalogaj sa nogu
Idealni slani dezert ili čak i samostalno jelo koje možete da jedete uz bilo koji obrok.
Sastojci
TESTO:
- 500 ml svežeg mleka
- 1 ravna kašika kokosovog šećera
- 1 sveži kvasac
- 850g pšeničnog glatkog brašna
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 g kisele pavlake
- 3 ravne kašičice soli
NADEV:
- 500 g domaćih čvaraka
Priprema
Mleko sa šećerom ugrejati da bude mlako, maknuti sa vatre i dodati u izmrvljeni kvasac te posipati brašnom (prstohvat).
Ostaviti 15-20 minuta dok kvasac ne nabubri.
Čvarke usitniti u seckalici dok se ne dobije gusti nadjev.
U većoj posudi zamesiti preostale sastojke sa mlekom i kvascem dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti na toplome dok se smesa ne duplira
Na blago pobrašnjenoj podlozi premesiti testo, razviti na debljinu do pola cm i premazati sa pola nadeva.
Preklopiti testo od donje strane prema sredini pa gornju prema sredini, sredina testa se treba samo dodirivati te desnu stranu prema sredini pa levu takođe.
Ostaviti desetak minuta.
Nakon toga ponoviti postupak sa preostalim nadevom, preklapati ga suprotno od prvog puta te ostaviti da odmara desetak minuta na toplom. Ugrejati rernu na 200°.
Testo okrenuti naopako, razviti oko 2cm na pobrašnjenoj podlozi te čašicom rezati do određene veličine. Ostatak testa razviti ponovo dok ne iskoristite svo testo.
Stavljati ih u tepsiju koja je obložena papirom za pečenje. Potrebno vreme za pečenje je 10-15 minuta odnosno dok ne porumene. Čuvati u zatvorenoj posudi.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)