GOVEĐI GULAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših mama, potrebno je svega 20 minuta za pravljenje
Napravite preukusi gulaš u nekoliko minuta!
Sastojci
za 2 osobe
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g tikvice
- 100 g graška i šargarepe
- 2 goveđeg gulaša (2×300 g)
- ½ kašike bosiljka
ZA NOKLICE:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 100 g glatkog brašna
- oko 50-60 ml vode
Priprema
Na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri popecite narezane tikvice.
Dodajte šargarepu i grašak, pa mešajte 10-ak minuta, da omekšaju.
Zatim dodajte gulaš i bosiljak i pustite da zavri.
Za noklice, u posudu stavite jaje, so, prašak za pecivo, brašno i dodajući vode umešajte testo.
Kašiku kojom ćete grabiti testo za noklice najprije umočite u vrelu vodu, a zatim grabite malo po malo smese i stavite da se kuvaju u vrelu vodu. Noklice ocedite, umešajte u gulaš i poslužite.
Noklice možete i odmah zakuvati u gulaš te sve još kratko kuvati.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)