GOVEĐI GULAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših mama, potrebno je svega 20 minuta za pravljenje
Napravite preukusi gulaš u nekoliko minuta!

Sastojci
za 2 osobe
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g tikvice
- 100 g graška i šargarepe
- 2 goveđeg gulaša (2×300 g)
- ½ kašike bosiljka
ZA NOKLICE:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 100 g glatkog brašna
- oko 50-60 ml vode
Priprema
Na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri popecite narezane tikvice.
Dodajte šargarepu i grašak, pa mešajte 10-ak minuta, da omekšaju.
Zatim dodajte gulaš i bosiljak i pustite da zavri.
Za noklice, u posudu stavite jaje, so, prašak za pecivo, brašno i dodajući vode umešajte testo.
Kašiku kojom ćete grabiti testo za noklice najprije umočite u vrelu vodu, a zatim grabite malo po malo smese i stavite da se kuvaju u vrelu vodu. Noklice ocedite, umešajte u gulaš i poslužite.
Noklice možete i odmah zakuvati u gulaš te sve još kratko kuvati.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)