GOVEĐI GULAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših mama, potrebno je svega 20 minuta za pravljenje

Anđela Jovanović

12:02

Bakina vanglica 0

Napravite preukusi gulaš u nekoliko minuta!

gulaš
Shutterstock

Sastojci

za 2 osobe

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g tikvice
  • 100 g graška i šargarepe
  • 2 goveđeg gulaša (2×300 g)
  • ½ kašike bosiljka

ZA NOKLICE:

  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 100 g glatkog brašna
  • oko 50-60 ml vode

Priprema

Na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri popecite narezane tikvice.

Dodajte šargarepu i grašak, pa mešajte 10-ak minuta, da omekšaju.

Zatim dodajte gulaš i bosiljak i pustite da zavri.

Za noklice, u posudu stavite jaje, so, prašak za pecivo, brašno i dodajući vode umešajte testo.

Kašiku kojom ćete grabiti testo za noklice najprije umočite u vrelu vodu, a zatim grabite malo po malo smese i stavite da se kuvaju u vrelu vodu. Noklice ocedite, umešajte u gulaš i poslužite.

Noklice možete i odmah zakuvati u gulaš te sve još kratko kuvati.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading