GOVEĐI GULAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših mama, potrebno je svega 20 minuta za pravljenje
Napravite preukusi gulaš u nekoliko minuta!
Sastojci
za 2 osobe
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g tikvice
- 100 g graška i šargarepe
- 2 goveđeg gulaša (2×300 g)
- ½ kašike bosiljka
ZA NOKLICE:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 100 g glatkog brašna
- oko 50-60 ml vode
Priprema
Na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri popecite narezane tikvice.
Dodajte šargarepu i grašak, pa mešajte 10-ak minuta, da omekšaju.
Zatim dodajte gulaš i bosiljak i pustite da zavri.
Za noklice, u posudu stavite jaje, so, prašak za pecivo, brašno i dodajući vode umešajte testo.
Kašiku kojom ćete grabiti testo za noklice najprije umočite u vrelu vodu, a zatim grabite malo po malo smese i stavite da se kuvaju u vrelu vodu. Noklice ocedite, umešajte u gulaš i poslužite.
Noklice možete i odmah zakuvati u gulaš te sve još kratko kuvati.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)