GOVEĐI GULAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših mama, potrebno je svega 20 minuta za pravljenje
Napravite preukusi gulaš u nekoliko minuta!
Sastojci
za 2 osobe
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g tikvice
- 100 g graška i šargarepe
- 2 goveđeg gulaša (2×300 g)
- ½ kašike bosiljka
ZA NOKLICE:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 100 g glatkog brašna
- oko 50-60 ml vode
Priprema
Na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri popecite narezane tikvice.
Dodajte šargarepu i grašak, pa mešajte 10-ak minuta, da omekšaju.
Zatim dodajte gulaš i bosiljak i pustite da zavri.
Za noklice, u posudu stavite jaje, so, prašak za pecivo, brašno i dodajući vode umešajte testo.
Kašiku kojom ćete grabiti testo za noklice najprije umočite u vrelu vodu, a zatim grabite malo po malo smese i stavite da se kuvaju u vrelu vodu. Noklice ocedite, umešajte u gulaš i poslužite.
Noklice možete i odmah zakuvati u gulaš te sve još kratko kuvati.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)