GOVEĐI GULAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših mama, potrebno je svega 20 minuta za pravljenje
Napravite preukusi gulaš u nekoliko minuta!
Sastojci
za 2 osobe
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g tikvice
- 100 g graška i šargarepe
- 2 goveđeg gulaša (2×300 g)
- ½ kašike bosiljka
ZA NOKLICE:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 100 g glatkog brašna
- oko 50-60 ml vode
Priprema
Na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri popecite narezane tikvice.
Dodajte šargarepu i grašak, pa mešajte 10-ak minuta, da omekšaju.
Zatim dodajte gulaš i bosiljak i pustite da zavri.
Za noklice, u posudu stavite jaje, so, prašak za pecivo, brašno i dodajući vode umešajte testo.
Kašiku kojom ćete grabiti testo za noklice najprije umočite u vrelu vodu, a zatim grabite malo po malo smese i stavite da se kuvaju u vrelu vodu. Noklice ocedite, umešajte u gulaš i poslužite.
Noklice možete i odmah zakuvati u gulaš te sve još kratko kuvati.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)