PITA OD PRAZILUKA BEZ KORA Brzo i lako se pravi, a greje dušu i telo
Napravite pitu bez kora i od dva brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
Potrebno je
250 g kukuruznog brašna
250 g pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
2 struka praziluka
2 čaše kisele vode
pola čaše ulja
so, biber
Priprema
Sitno iseckajte beli deo praziluka pa ga propržite na malo ulja, a zeleni ostavite sa strane. Sastavite u dubljoj posudi kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. Ovome dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. Sipajte smesu u podmazanu okruglu tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite pitu 20 minuta. Za to vreme isecite zelelne delove praziluka na krugove. Izvadite pitu iz rerne pa je pospite prazilukom i vratite da se peče još 10 minuta.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)