PITA OD PRAZILUKA BEZ KORA Brzo i lako se pravi, a greje dušu i telo
Napravite pitu bez kora i od dva brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.

Potrebno je
250 g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
2 struka praziluka
2 čaše kisele vode
pola čaše ulja
so, biber
Priprema
Sitno iseckajte beli deo praziluka pa ga propržite na malo ulja, a zeleni ostavite sa strane. Sastavite u dubljoj posudi kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. Ovome dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. Sipajte smesu u podmazanu okruglu tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite pitu 20 minuta. Za to vreme isecite zelelne delove praziluka na krugove. Izvadite pitu iz rerne pa je pospite prazilukom i vratite da se peče još 10 minuta.
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka. Napravite ove mekane i vazdušaste krofne. Neće vam biti potrebno puno vremena ni veštine. Baklava sa orasima, od gotovih kora, prelivena slatkim sirupom. Po proverenom, tradicionalnom, starinskom receptu. Za ovo pecivo se nekada čekalo u redovima. Tada, redovni deo trpeze, a sada ga nema nigde. Donosimo vam tradicionalni recept. Napravite na jednostavan način ovu preukusnu domaću pogaču. Mekano testo zagrejaće vam dušu i telo, a ulepšače izgledom svaku trpezu.
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
TOČAK KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Napravite brzo i lako
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, toliko je dobra da stavite odmah duplu meru
ČAIJE ZABORAVLJENO NIŠKO PECIVO Nekad ga je bilo po pekarama, sve domaćice su ga pravile
PAMUK POGAČA Pravi se brzo i lako, sija se kao dukat, nema kome nije uspela
Komentari (0)