KUS-KUS SA POVRĆEM I ORIJENTALNIM ZAČINIMA Brza čarolija u tanjiru koja osvaja na prvi zalogaj
Umesto povrća možete dodati grilovanu piletinu ili losos

Sastojci (za 2 osobe):
- 1 šolja kus-kusa
- 1 šolja ključale vode
- 1/2 kocke supe (povrtne ili pileće, po želji)
- 1 srednja crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 manji crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- Maslinovo ulje (ili drugo po želji)
- So, biber
- Prstohvat kurkume ili kari praha (opciono)
- Svež peršun ili korijander za posipanje
Priprema:
Priprema kus-kusa:
U činiju stavi kus-kus i prelij ga sa šoljom ključale vode u kojoj si prethodno rastopio pola kocke supe.
Poklopi i ostavi 5-10 minuta da upije svu tečnost.
Nakon toga rastresi viljuškom da zrna postanu rastresita.
Priprema povrća:
Dok kus-kus upija vodu, na malo maslinovog ulja proprži seckani crni luk i beli luk.
Dodaj na kockice iseckanu šargarepu i prži 3–4 minuta.
Zatim dodaj tikvicu i papriku, začini po ukusu (so, biber, kurkuma/kari) i dinstaj još 5–7 minuta dok povrće ne omekša, ali da ostane blago hrskavo.
Kombinovanje:
Umešaj pripremljeno povrće u kus-kus, dodaj još malo maslinovog ulja po ukusu i sve promešaj.
Po želji pospi svežim seckanim peršunom ili korijanderom.
Bonus video:

ENČILADE SA MESOM Meksičke punjene tortilje- sočne, slasne i mekane, nema im ravnih!
Meksička kuhinja je popularna širom sveta. Jedan od poznatih meksičkih specijaliteta kome malo ko može da odoli su popularne enčilade. Iza tog izraza kriju se pečene punjene kukuruzne tortilje. Postoji mnogo opcija punjenja, od mesa do povrća, a enčilade su posebne jer se pre pečenja preliju sosom, pa tortilja postaje veoma sočna.

RIZOGALO Grčki puding od pirinča osvojio domaćice na mrežama, a caka je u ovome
Specifičnost je u korišćenju arborio pirinča kao i dodatku kukuruznog skroba.

FANTASTIČAN RUČAK ZA 300 DINARA Piletina sa limunom, ukusno, aromatično, sočno
Lagano, jeftino letnje jelo

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.
Komentari (0)