BOŽIĆNI PAPRIKAŠ IZ ETIOPIJE Neobična kombinacija namirnica daje mu neodoljiv egzotičan ukus!
Paprikaš se može praviti i od goveđeg ili jagnjećeg mesa, a Etiopljani ga služe na tradicionalnom ravnom hlebu.

Etiopija: Pileći paprikaš (uat)
Sastojci:
4 pileća bataka i karabataka
6 barenih jaja
4 glavice crnog luka
4 čena belog luka
2 kašike mlevenog đumbira
50 ml ulja
4 kašike putera
3 kašike pirea od paradajza
1 kašičica mlevene ljute paprike
400 ml vode
so, biber
Priprema:
Beli luk očistite i izgnječite. Crni luk očistite i iseckajte na rebarca. Batake i karabatake razdvojte, stavite u nauljen pleh, sipajte čašu vode i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. U zagrejanoj šerpi prodinstajte crni luk bez ulja, pa dodajte kašiku vode, poklopite i kuvajte desetak minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk, đumbir, so i biber, mlevenu papriku i paradajz-pire. Izmešajte, sipajte ulje i dinstajte 3-4 minuta. Dodajte puter, malo prodinstajte, sipajte vodu i kuvajte poklopljeno deset minuta. Meso odvojte od kostiju i iscepkajte na manje komade, pa pomešajte sa smesom od luka. Stavite u rernu i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Oljuštite jaja, probušite na nekoliko mesta nožem, stavite u pleh s mesom i izmešajte. Pecite u rerni još oko pet minuta. Gotov paprikaš pospite po želji peršunom.

CARINE NA ČEKANJU TRI MESECA Tramp pauzirao tarife svima osim Kini – berze prodisale

"BIO SAM NA LEKOVIMA..." Učesnika Elite maltretirali i zlostavljali godinama, otac ga se stideo!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

IZ JUTARNjEG MINUSA I SNEGA U PLUS: Vremenska prognoza za četvrtak, 10. april

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

NOVI RAT OZBILJNO PRETI Meksiko ima vodu kao adut u trgovinskom sporu sa SAD-om

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)