VIRALNI GASTRO HIT Da li biste probali kroasane u obliku kocke?!
Kroasani su mnogima omiljeno pecivo a vole ih ljudi svih dobi i uzrasta.
I taman kad smo pomislili da ne može ništa novo da se izmisli, kulinarski znalci nas demantuju. Trenutno je hit na društvenim mrežama kroasan kockastog oblika koji je glavna zvezda restorana u Londonu Le Deli Robuchon.
Reč je zapravo o testu za brioš koje je punjeno sočnim kremom i preliven prelivom istog okusa, a popularnost mu iz dana u dan raste. Postoje u tri okusa: vanila, čokolada i mača s malinom, a za jedan ćete morati da izdvojite 6,95 funti (oko 950 dinara).
Kakav mu je ukus, nismo još probali, ali priznaćete da izgleda baš neobično.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)