Najsočnija SKUŠA I RERNE po receptu grčkih kuvara, posle ovog jela svi ostali recepti padaju u zaborav

alo.rs/I. V.

13:11

Kulinarski globus 0

Ovako pripremljena riba je idealan izbor za zrav, niskokaloričan i ukusan ručak.

Najsočnija SKUŠA I RERNE po receptu grčkih kuvara, posle ovog jela svi ostali recepti padaju u zaborav
Shutterstock

 

Skuša iz rerne

Sastojci:

4 skuše

4 ljubičasta luka

1 glavica belog luka

2 žute paprike

1 parče limuna

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Skuša očistite i marinirajte solju, biberom i maslinovim uljem oko 30 minuta. Prepolovite glavicu belog luka i limuna, papriku operite, a luk isecite na četvrtine. Stavite povrće u pleh, začinite maslinovim uljem, solju i biberom, dodajte skušu i pecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading