Najsočnija SKUŠA I RERNE po receptu grčkih kuvara, posle ovog jela svi ostali recepti padaju u zaborav
Ovako pripremljena riba je idealan izbor za zrav, niskokaloričan i ukusan ručak.
Skuša iz rerne
Sastojci:
4 skuše
4 ljubičasta luka
1 glavica belog luka
2 žute paprike
1 parče limuna
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Skuša očistite i marinirajte solju, biberom i maslinovim uljem oko 30 minuta. Prepolovite glavicu belog luka i limuna, papriku operite, a luk isecite na četvrtine. Stavite povrće u pleh, začinite maslinovim uljem, solju i biberom, dodajte skušu i pecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)