Najsočnija SKUŠA I RERNE po receptu grčkih kuvara, posle ovog jela svi ostali recepti padaju u zaborav

Izvor: alo.rs/I. V.

13:11

Kulinarski globus 0

Ovako pripremljena riba je idealan izbor za zrav, niskokaloričan i ukusan ručak.

Najsočnija SKUŠA I RERNE po receptu grčkih kuvara, posle ovog jela svi ostali recepti padaju u zaborav
Shutterstock

 

Skuša iz rerne

Sastojci:

4 skuše

4 ljubičasta luka

1 glavica belog luka

2 žute paprike

1 parče limuna

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Skuša očistite i marinirajte solju, biberom i maslinovim uljem oko 30 minuta. Prepolovite glavicu belog luka i limuna, papriku operite, a luk isecite na četvrtine. Stavite povrće u pleh, začinite maslinovim uljem, solju i biberom, dodajte skušu i pecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading