Unesite dašak Meksika u svoj dom uz jednostavne TORTILJE s piletinom i povrćem

alo.rs/I. V.

17:00

Kulinarski globus 0

Recept za brz i ukusan ručak u kojem će svi uživati! Zagarantovano zadovoljstvo.

Unesite dašak Meksika u svoj dom uz jednostavne TORTILJE s piletinom i povrćem
Shutterstock

 

Pečene meksičke tortilje sa piletinom i povrćem

Sastojci:

12 gotovih/kupljenih tortilja

Za punjenje:

500 g pilećih prsa isečenih na kockice

3 kašike ulja

1 crni luk

1 paprika

1 konzerva crvenog pasulja

1 konzerva kukuruza šećerca

1 paradajz isečen na trakice

1 kašika čilija u prahu

1 kašičica meksičkog začina 

Za preliv:

1 čaša pavlake

200 g rendanog sira, tipa gauda

Za posluživanje:

zelena salata

1 čaša pavlake

mlevena crvena paprika

Priprema:

Piletinu iseći na kockice, posuti meksičkim začinom i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Dodajte malo ulja u tiganj i ostavite da se zagreje. Na zagrejanom ulju pržite pileće kockeda dobiju zlatnu koricu. Dodajte povrće isečeno natračice, sve izmešajte i dinstajte 10 minuta. Dodajte kašičicu čilija i posolite. Izmešajte i ostaviti da se kuva još 5 minuta.  Pola sira pomešati sa pavlakom. Na sredinu tortilje stavite kašiku fila i malo jači prstohvat rendanog sira. Tortilju uvaljati u burito (tako da bude zatvoren sa svih strana) i staviti u nauljenu posudu za pečenje. Preklopljene tortilje premažite mešavinom pavlakei sira koju ste ranije pripremili i pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 15 minuta. Tortilje poslužite sa zelenom salatom i sosom od pavlake i mlevene crvene paprike.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading