Unesite dašak Meksika u svoj dom uz jednostavne TORTILJE s piletinom i povrćem
Recept za brz i ukusan ručak u kojem će svi uživati! Zagarantovano zadovoljstvo.
Pečene meksičke tortilje sa piletinom i povrćem
Sastojci:
12 gotovih/kupljenih tortilja
Za punjenje:
500 g pilećih prsa isečenih na kockice
3 kašike ulja
1 crni luk
1 paprika
1 konzerva crvenog pasulja
1 konzerva kukuruza šećerca
1 paradajz isečen na trakice
1 kašika čilija u prahu
1 kašičica meksičkog začina
Za preliv:
1 čaša pavlake
200 g rendanog sira, tipa gauda
Za posluživanje:
zelena salata
1 čaša pavlake
mlevena crvena paprika
Priprema:
Piletinu iseći na kockice, posuti meksičkim začinom i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Dodajte malo ulja u tiganj i ostavite da se zagreje. Na zagrejanom ulju pržite pileće kockeda dobiju zlatnu koricu. Dodajte povrće isečeno natračice, sve izmešajte i dinstajte 10 minuta. Dodajte kašičicu čilija i posolite. Izmešajte i ostaviti da se kuva još 5 minuta. Pola sira pomešati sa pavlakom. Na sredinu tortilje stavite kašiku fila i malo jači prstohvat rendanog sira. Tortilju uvaljati u burito (tako da bude zatvoren sa svih strana) i staviti u nauljenu posudu za pečenje. Preklopljene tortilje premažite mešavinom pavlakei sira koju ste ranije pripremili i pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 15 minuta. Tortilje poslužite sa zelenom salatom i sosom od pavlake i mlevene crvene paprike.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)