Unesite dašak Meksika u svoj dom uz jednostavne TORTILJE s piletinom i povrćem
Recept za brz i ukusan ručak u kojem će svi uživati! Zagarantovano zadovoljstvo.
Pečene meksičke tortilje sa piletinom i povrćem
Sastojci:
12 gotovih/kupljenih tortilja
Za punjenje:
500 g pilećih prsa isečenih na kockice
3 kašike ulja
1 crni luk
1 paprika
1 konzerva crvenog pasulja
1 konzerva kukuruza šećerca
1 paradajz isečen na trakice
1 kašika čilija u prahu
1 kašičica meksičkog začina
Za preliv:
1 čaša pavlake
200 g rendanog sira, tipa gauda
Za posluživanje:
zelena salata
1 čaša pavlake
mlevena crvena paprika
Priprema:
Piletinu iseći na kockice, posuti meksičkim začinom i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Dodajte malo ulja u tiganj i ostavite da se zagreje. Na zagrejanom ulju pržite pileće kockeda dobiju zlatnu koricu. Dodajte povrće isečeno natračice, sve izmešajte i dinstajte 10 minuta. Dodajte kašičicu čilija i posolite. Izmešajte i ostaviti da se kuva još 5 minuta. Pola sira pomešati sa pavlakom. Na sredinu tortilje stavite kašiku fila i malo jači prstohvat rendanog sira. Tortilju uvaljati u burito (tako da bude zatvoren sa svih strana) i staviti u nauljenu posudu za pečenje. Preklopljene tortilje premažite mešavinom pavlakei sira koju ste ranije pripremili i pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 15 minuta. Tortilje poslužite sa zelenom salatom i sosom od pavlake i mlevene crvene paprike.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)