Gurmanski doručak za sve ljubitelje mesa i krompira
Ovaj doručak je naročito omiljen u Španiji i za njega se koristi čuvena čorizo kobasica.
Omlet s krompirom i kobasicom
Sastojci:
1 veliki crni luk
1 beli luk
120 g kobasice
2-3 kuvana krompira
1/2 veze svežeg peršuna
maslinovo ulje
2 velika jaja
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Crni i beli luk oljuštite i sitno naseckajte, kao i kobasicu i peršun. Krompir naseckajte na kockice. Lagano propržite crni i beli luk na malo ulja u tiganju koji može da ide u rernu, dok luk ne omekša. Dodajte kobasicu i pržite 2-3 minuta. Dodajte krompir i kuvajte još 5 minuta, a zatim razbijte jaja. Premestite tepsiju ili tiganj u zagrejanu rernu i pecite 8 minuta, odnosno dok se belanca ne stegnu. Za posluženje pospite morskom solju, crnim biberom i peršunom.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)