Gurmanski doručak za sve ljubitelje mesa i krompira

Izvor: alo.rs/I. V.

11:00

Kulinarski globus 0

Ovaj doručak je naročito omiljen u Španiji i za njega se koristi čuvena čorizo kobasica.

Gurmanski doručak za sve ljubitelje mesa i krompira
Shutterstock

 

Omlet s krompirom i kobasicom

Sastojci:

1 veliki crni luk

1 beli luk

120 g kobasice

2-3 kuvana krompira

1/2 veze svežeg peršuna 

maslinovo ulje

2 velika jaja 

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Crni i beli luk oljuštite i sitno naseckajte, kao i kobasicu i peršun. Krompir naseckajte na kockice. Lagano propržite crni i beli luk na malo ulja u tiganju koji može da ide u rernu, dok luk ne omekša. Dodajte kobasicu i pržite 2-3 minuta. Dodajte krompir i kuvajte još 5 minuta, a zatim razbijte jaja. Premestite tepsiju ili tiganj u zagrejanu rernu i pecite 8 minuta, odnosno dok se belanca ne stegnu. Za posluženje pospite morskom solju, crnim biberom i peršunom.
 

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading