Jednostavna torta od samo četiri sastojka IDEALNA ZA KRAJ MESECA KAD JE NOVČANIK PRAZAN
Ovaj kolač poznat je i pod imenom torta na funtu (paund kolač). Možete je poslužiti sa šećerom u prahu. Jednostavna je za pripremu, mekana i punog okusa.
Kolač od samo četiri sastojaka
Sastojci:
200 g putera
150 g prah šećera
4 jaja
200 g brašna
prašak za pecivo (na vrh noža)
Priprema:
Podmažite kalup puterom i pospite ga brašnom (višak brašna izbacite iz kalupa). Penato umutite puter i prah šećer. Odvojite žumanca od belanaca. Dodajte jedno po jedno žumance u umućen puter sa šećerom. U tu smesu polako mešajući, dodajte i brašno i na vrh noža prašak za pecivo. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca i na kraju ga dodajte u smesu za kolač.Ulijte sve u podmazan pleh i pecite na 200° C dok zabodena čačkalica ne ostane suva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)