Jednostavna torta od samo četiri sastojka IDEALNA ZA KRAJ MESECA KAD JE NOVČANIK PRAZAN
Ovaj kolač poznat je i pod imenom torta na funtu (paund kolač). Možete je poslužiti sa šećerom u prahu. Jednostavna je za pripremu, mekana i punog okusa.
Kolač od samo četiri sastojaka
Sastojci:
200 g putera
150 g prah šećera
4 jaja
200 g brašna
prašak za pecivo (na vrh noža)
Priprema:
Podmažite kalup puterom i pospite ga brašnom (višak brašna izbacite iz kalupa). Penato umutite puter i prah šećer. Odvojite žumanca od belanaca. Dodajte jedno po jedno žumance u umućen puter sa šećerom. U tu smesu polako mešajući, dodajte i brašno i na vrh noža prašak za pecivo. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca i na kraju ga dodajte u smesu za kolač.Ulijte sve u podmazan pleh i pecite na 200° C dok zabodena čačkalica ne ostane suva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)