Jednostavna torta od samo četiri sastojka IDEALNA ZA KRAJ MESECA KAD JE NOVČANIK PRAZAN

alo.rs/I. V.

14:10

Kulinarski globus 0

Ovaj kolač poznat je i pod imenom torta na funtu (paund kolač). Možete je poslužiti sa šećerom u prahu. Jednostavna je za pripremu, mekana i punog okusa.

Jednostavna torta od samo četiri sastojka IDEALNA ZA KRAJ MESECA KAD JE NOVČANIK PRAZAN
Shutterstock

 

Kolač od samo četiri sastojaka

Sastojci:

200 g putera

150 g prah šećera

4 jaja

200 g brašna

prašak za pecivo (na vrh noža)

Priprema:

Podmažite kalup puterom i pospite ga brašnom (višak brašna izbacite iz kalupa). Penato umutite puter i prah šećer. Odvojite žumanca od belanaca. Dodajte jedno po jedno žumance u umućen puter sa šećerom. U tu smesu polako mešajući, dodajte i brašno i na vrh noža prašak za pecivo. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca i na kraju ga dodajte u smesu za kolač.Ulijte sve u podmazan pleh i pecite  na 200° C dok zabodena čačkalica ne ostane suva.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading