Fantastičan prilog od kukuruza ide odlično uz sve vrste mesa
Kremasti kukuruz često kao prilog pripremaju Amerikanci na Dan zahvalnosti, kad je kukuruz simbolično prisutan svuda.I
Kremasti kukuruz
Sastojci:
1 kg kukuruza šećerca iz konzerve, oceđena
2/3 šolje pavlake za kuvanje
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
120 g neslanog putera
220 g krem sira
Priprema:
Kukuruz kuvajte u šerpu. Dodajte pavlaku za kuvanje, šećer, so i biber. Promešajte da se sjedini. Dodajte puter na kockice i krem-sir. Stavite poklopac i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Umešati krem-sir i puter u smesu dok se ne sjedine. Probajte da vidite da li su potrebni dodatni začini. Kuvajte još 10 do 15 minuta na visokoj temperaturi ili dok ne postignete željenu gustoću. Kukuruz prebacite u činiju za serviranje i po želji ukrasite svežim crnim biberom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)