Fantastičan prilog od kukuruza ide odlično uz sve vrste mesa

alo.rs/I. V.

10:31

Kulinarski globus 0

Kremasti kukuruz često kao prilog pripremaju Amerikanci na Dan zahvalnosti, kad je kukuruz simbolično prisutan svuda.I

Fantastičan prilog od kukuruza ide odlično uz sve vrste mesa
Shutterstock

 


Kremasti kukuruz

Sastojci:

1 kg kukuruza šećerca iz konzerve, oceđena

2/3 šolje pavlake za kuvanje

1 kašika šećera

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera

120 g neslanog putera

220 g krem sira

Priprema:

Kukuruz kuvajte u šerpu. Dodajte pavlaku za kuvanje, šećer, so i biber. Promešajte da se sjedini. Dodajte puter na kockice i krem-sir. Stavite poklopac i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Umešati krem-sir i puter u smesu dok se ne sjedine. Probajte da vidite da li su potrebni dodatni začini. Kuvajte još 10 do 15 minuta na visokoj temperaturi ili dok ne postignete željenu gustoću. Kukuruz prebacite u činiju za serviranje i po želji ukrasite svežim crnim biberom.
 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading