Fantastičan prilog od kukuruza ide odlično uz sve vrste mesa

alo.rs/I. V.

10:31

Kulinarski globus 0

Kremasti kukuruz često kao prilog pripremaju Amerikanci na Dan zahvalnosti, kad je kukuruz simbolično prisutan svuda.I

Fantastičan prilog od kukuruza ide odlično uz sve vrste mesa
Shutterstock

 


Kremasti kukuruz

Sastojci:

1 kg kukuruza šećerca iz konzerve, oceđena

2/3 šolje pavlake za kuvanje

1 kašika šećera

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera

120 g neslanog putera

220 g krem sira

Priprema:

Kukuruz kuvajte u šerpu. Dodajte pavlaku za kuvanje, šećer, so i biber. Promešajte da se sjedini. Dodajte puter na kockice i krem-sir. Stavite poklopac i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Umešati krem-sir i puter u smesu dok se ne sjedine. Probajte da vidite da li su potrebni dodatni začini. Kuvajte još 10 do 15 minuta na visokoj temperaturi ili dok ne postignete željenu gustoću. Kukuruz prebacite u činiju za serviranje i po želji ukrasite svežim crnim biberom.
 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading