Francuska gusta supa s lukom i pivom je s razlogom delikates poznat širom planete

alo.rs/I. V.

09:00

Kulinarski globus 0

Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a pivo će dodatno doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa

Francuska gusta supa s lukom i pivom je s razlogom delikates poznat širom planete
Shutterstock

 

Gusta francuska supa s pivom

Sastojci:

750 g luka

6 tankih fileta teletine

2 kriške francuskog hleba

puter

brašno

3 parčeta pančete

5 dl pive

1 dl brendija

muškatni oraščić

Priprema:

Propržite sitno seckani crni luk pa mu dodajte sitno narezanu pančetu i puter. Začinite solju, biberom i rendnaim muškatnim oraščićem. Pobrašnite teletinu i dodajte je smesi. Postepeno zalivajte pivom i brendijem. Neka se kuva na laganoj vatri otprilike 20 minuta. Nasecite hleb i zapecite ga nekoliko minuta u vrućoj rerni. Poslužite sa supom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading