Francuska gusta supa s lukom i pivom je s razlogom delikates poznat širom planete

Izvor: alo.rs/I. V.

09:00

Kulinarski globus 0

Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a pivo će dodatno doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa

Francuska gusta supa s lukom i pivom je s razlogom delikates poznat širom planete
Shutterstock

 

Gusta francuska supa s pivom

Sastojci:

750 g luka

6 tankih fileta teletine

2 kriške francuskog hleba

puter

brašno

3 parčeta pančete

5 dl pive

1 dl brendija

muškatni oraščić

Priprema:

Propržite sitno seckani crni luk pa mu dodajte sitno narezanu pančetu i puter. Začinite solju, biberom i rendnaim muškatnim oraščićem. Pobrašnite teletinu i dodajte je smesi. Postepeno zalivajte pivom i brendijem. Neka se kuva na laganoj vatri otprilike 20 minuta. Nasecite hleb i zapecite ga nekoliko minuta u vrućoj rerni. Poslužite sa supom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading