Nema ničeg lepšeg od ručno umešenih rezanaca koji uz dodatak koprive postaju omiljen ručak

alo.rs/I. V.

13:00

Kulinarski globus 0

Tajna dobre italijanske testenine je u kvalitetnim sastojcima zbog čega za ovaj recept birajte najmlađe izdanke koprive koje niču sad u ovo vreme.

Nema ničeg lepšeg od ručno umešenih rezanaca koji uz dodatak koprive postaju omiljen ručak
Shutterstock

 


Taljatele u sosu od kobasice i ljutike

Sastojci:

Za testo:

120 g sveže koprive ili spanaća

3 jaja

1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

400 g brašna, tip 00

Zos od ljutike i kobasica:

2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 velike ljutike

2 sveže svinjske kobasice

500 g pasiranog paradajza

so i biber

Priprema:

Prvo napravite testo. Prokuvajte vodu u velikoj šerpi i blanširajte koprivu 30 sekundi. Možete koristiti spanać ako nemate koprive. Izvadite koprivu, procedite je kroz sito i dobro ocedite, pa je sitno iseckajte . U veću činiju stavite brašno i dodajte 3 jaja i seckanu koprivu u sredinu. Sve pomešajte rukama i počnite da mesite. Mesite testo na pobrašnjenoj površini oko 15 minuta. Ostavite da odstoji oko 30 minuta na kuhinjskom peškiru. Zatim ga razvaljajte na 1-2 mm debljine. Ostavite da se osuši oko 15 minuta. Isecite testeninu na široke rezance - taljatele

Za sos zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk na kockice nekoliko minuta dok ne omekša. Uklonite omotač sa kobasica i izmrvite ih u tiganju. Pržite zajedno sa lukom dok meso ne poprimi zlatnu boju. Kada je sve spremno, dodajte pasirani paradajz. Smanjite vatru i ostavite da krčka 20 minuta, dok se sos ne zgusne. Uverite se da je dovoljno slano. Kobasice su obično prilično slane, pa možda neće biti potrebno dodavati više soli. U većoj šerpi prokuvajte vodu, posolite, ponovo prokuvajte i dodajte testeninu. Kuvajte nekoliko minuta. Zatim ga ocedite, pomešajte sa sosom i spremno je za jelo. Poslužite testeninu sa sveže rendanim sirom na vrhu.


 

Komentari (0)

Loading