EGIPATSKA KOFTA Ćevapi na ražnjiću sa začinima će vas oduševiti

Vesna Vukadinović

10:00

Kulinarski globus 0

Kofta se tradicionalno prži na žaru i služi uz egipatski hleb, salatu i tahini.

EGIPATSKA KOFTA Ćevapi na ražnjiću sa začinima će vas oduševiti
Shutterstock

Sastojci:

1 kg mlevenog junećeg mesa

2 iseckana crna luka

2 žumanca

4 kašike svežeg seckanog origana

so i biber

štapići za ražnjiće

Priprema:

U posudu stavite meso, žumanca, origano, luk, so i biber. Umesite rukama da se sastojci sjedine. Napravite veće ćevape i nabodite na ražnjiće. Pržite ih na zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi desetak minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading