EGIPATSKA KOFTA Ćevapi na ražnjiću sa začinima će vas oduševiti

Trpeza/ V.V.

10:00

Kulinarski globus 0

Kofta se tradicionalno prži na žaru i služi uz egipatski hleb, salatu i tahini.

EGIPATSKA KOFTA Ćevapi na ražnjiću sa začinima će vas oduševiti
Shutterstock

Sastojci:

1 kg mlevenog junećeg mesa

2 iseckana crna luka

2 žumanca

4 kašike svežeg seckanog origana

so i biber

štapići za ražnjiće

Priprema:

U posudu stavite meso, žumanca, origano, luk, so i biber. Umesite rukama da se sastojci sjedine. Napravite veće ćevape i nabodite na ražnjiće. Pržite ih na zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi desetak minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading