UKUS I MIRIS GRČKE Recept za giros sa cacikijem, imaćete osećaj da ste na moru!
Ovo je originalni recept za giros u kome treba napraviti i tortilju i caciki salatu.

Sastojci:
Možda vas zanima:

PREDLOG ZA RUČAK Sočne šnicle, krčkane u saftu sa crnim i belim lukom
Poslužite uz jela od krompira ili povrća.

NEPREVAZIĐEN SPECIJALITET Rolat od mesa sa barenim jajima, prelepo posluženje
Dekorativan rolat koji će sve oduševiti.

RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte poslužite uz sos od paradajza, pire krompir ili bareno povrće.

RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE Sočno i mekano meso, spremite se odmah za dodatak!
Lovačke šnicle se služe uz pire krompir.
600 g svinjskih šnicli
1 kašika senfa
1 kašičica origana
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
Za tortilje:
400 ml vode
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
600 g brašna
1 kašičica soli
Za caciki:
300 ml gustog jogurta
1 čen belog luka
1 kašika vinskog sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
1 veliki krastavac
1/2 kašike sveže mirođije
I još:
500 g krompira
1 crni luk
2 paradajza
Priprema:
Isecite meso na komade širine 1 cm i dužine 3 cm. Pomešajte ga sa marinadom od senfa, origana, bibera, soli i maslinovog ulja i ostavite 2 sata. Pržite ga na zagrejanom ulju prvo na srednjoj vatri da se prodinsta, a kada voda ispari još 10 minuta uz mešanje.
Caciki: izrendajte krastavac, posolite po ukusu i ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa procedite kroz cediljku. U činiju sipajte jogurt, maslinovo ulje, sirće, dodajte sitno iseckane beli luk i mirođiju. Dodajte krastavac i izmešajte. Napravite pomfrit. Paradajz i crni luk isecite na kriške.
Tortilje: stavite u vodu kvasac i kašičicu šećera da nadođe, pa sa brašnom i solju zamesite testo. Ostavite da raste pola sata i podelite na 6 delova. Ostavite 15 minuta. Rastanjite ih oklagijom da budu što tanje i pecite u podmazanom tiganju na vreloj ringli sa obe strane.
Svaku tortilju namažite caciki salatom, stavite meso, luk, paradajz, pomfrit i savijte u oblik fišeka.
Savet: Grčke domaćice stave da meso stoji u marinadi celu noć, jer je tako ukusnije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)