OSVEŽAVAJUĆA, NEOBIČNA Gaspačo, španska hladna čorba, ne kuva se

Izvor: trpeza.rs

07:24

Kulinarski globus 0

Za tople dane pred nama

OSVEŽAVAJUĆA, NEOBIČNA Gaspačo, španska hladna čorba, ne kuva se
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 600 g paradajza
  • 140 g crnog luka
  • 140 g zelene paprike (1 veća)
  • 200 g svežeg krastavca (1 veći)
  • 60 g crnog hleba (bez korice)
  • 30 g maslinovog ulja
  • 2 supene kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kafena kašičica soli
  • 10 g belog luka (3-4 čena)

Priprema:

Hleb bez korice prelijte sa 1 dl vode, dodajte so i maslinovo ulje i ostavite da hleb sve to upije.
Svež paradajz oljuštite oštrim nožem i isecite ga na krupnije komade, isto kao i oljušten crni luk, papriku i očišćen krastavac.
Sve stavite u blender ili električnu seckalicu, dodajte beli luk i propasirajte, da se čorba ujednači.
Zatim dodajte hleb, natopljen u vodi i ulju, sirće i još 2 dl vode, pa sve ponovo propasirajte.
Ukoliko spremate punu meru, verovatno ćete morati blendirati iz dva puta, pa celu smesu podelite u dva dela, a zatim je sjedinite.
Ako je po vašem ukusu čorba previše gusta možete dodati još 2 dl vode (dati su nutritivni podaci i za gušću i za ređu čorbu)

Komentari (0)