OSVEŽAVAJUĆA, NEOBIČNA Gaspačo, španska hladna čorba, ne kuva se
Za tople dane pred nama

Potrebno je:
Možda vas zanima:

VRHUNSKA DOMAĆA POSLASTICA Starinska Reforma torta, prosto neodoljiva
Kremasta tekstura i čokoladni ukus koji osvaja već pri prvom zalogaju

NAJBOLJE IZ BAKINE KUHINJE Starinske kiflice sa džemom, ukusne, mekane i mirisne (VIDEO)
Slatko pecivo koje vraća sećanje na detinjstvo
- 600 g paradajza
- 140 g crnog luka
- 140 g zelene paprike (1 veća)
- 200 g svežeg krastavca (1 veći)
- 60 g crnog hleba (bez korice)
- 30 g maslinovog ulja
- 2 supene kašike jabukovog sirćeta
- 1 kafena kašičica soli
- 10 g belog luka (3-4 čena)
Priprema:
Hleb bez korice prelijte sa 1 dl vode, dodajte so i maslinovo ulje i ostavite da hleb sve to upije.
Svež paradajz oljuštite oštrim nožem i isecite ga na krupnije komade, isto kao i oljušten crni luk, papriku i očišćen krastavac.
Sve stavite u blender ili električnu seckalicu, dodajte beli luk i propasirajte, da se čorba ujednači.
Zatim dodajte hleb, natopljen u vodi i ulju, sirće i još 2 dl vode, pa sve ponovo propasirajte.
Ukoliko spremate punu meru, verovatno ćete morati blendirati iz dva puta, pa celu smesu podelite u dva dela, a zatim je sjedinite.
Ako je po vašem ukusu čorba previše gusta možete dodati još 2 dl vode (dati su nutritivni podaci i za gušću i za ređu čorbu)

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)