Najkremastiji kolač, gotov za 10 minuta: Razgrabi se do zadnje mrvice, a pravi se od par jeftinih sastojaka
Slatki desert sa ukusom kafe uvek je sjajan izbor za brzo posluženje uz šoljicu kafe, naročito ako vam za njegovu pripremu ne treba mnogo vremena i sastojaka
Sastojci:
- pakovanje keksa po izboru
- 125 ml toplog mleka + još jedna kašika
- 2 kašike instant kafe
- 1 kašika šećera
- 1 kašika kakao praha
- 250 ml slatke pavlake
- 40 grama šećera u prahu
Za dekoraciju:
- 1 kašika kristal šećera
- 1 kašika mleka
- 1 kašika instant kafe
- 1 kašika kakao praha
Priprema
Za umakanje keksa: Sipajte 125 ml toplog mleka, 1 kašiku instant kafe i 1 kašiku šećera, pa sve dobro promešajte i sklonite sa strane.
Za fil: U odvojenu posudu sipajte kašiku instant kafe, zatim jednu kašiku kakao praha, pa kašiku toplog mleka i mešajte dok se ne sjedini i sklonite i to sa strane.
Za fil: U treću posudu sipajte 250 ml slatke pavlake, pa dodajte 40 grama šećera u prahu i dobro umutite mikserom dok se fino ne zgusne i ne dobijete čvrst sneg. U to zatim ubacite smesu sa kakao prahom, pa nastavite da mutite.
Ređanje keksa i fila: Umačite u prvu mešavinu (od mleka, kafe i šećera) keksiće jednan ipo jedan, ali ne predugo da se ne bi raspali, već tek na sekund. Ređajte keks po dnu kalupa za tortu, pa namažite preko kremastim filom i poređajte još jedan red umočenog keksa, pa ponovo premažite filom.
Ukrašavanje: Na kraju pomešajte sastojke za dekoraciju, pa kašikom posipajte po površini tortice i pređite čačkalicom da ukrasite.
Stavite u frižider, da odstoji 3-4 sata i stegne se.
Možda vas zanima:
KOLAČ ZA PONOS Savršena poslastica Mačje šape, lepša os svakog keksa
Ukus ovih keksića je zaista predivan...idealni su za grickanje uz kafu, čaj
NAŠE BAKE SU GA ČESTO PRAVILE Kolač sa čokoladom i orahom, iz tepsije nestaje u trenu
Kolač koji se razgrabi čim se iznese na sto. Kombinacija oraha, čokolade i keksa niko ne može odoleti
ČISTA ČAROLIJA Kolač sa jabukam, najlepša poslastica koja sladi i osvežava
Veoma lako i brzo se pravi, a miriše na detinjstvo
BRZ I SOČAN Starinski kolač od kajisija je poslastica kojoj nema mane, miriše na detinjstvo
Za dodatnu sočnost i aromu, pre pečenja pospite kajsije...
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)