ODLIČAN ZA DORUČAK Gordon Remzi podelio recept za genijalni sendvič – s kajganom
Svetski poznati kuvar Gordon Remzi objavio je nov video na svom YouTube kanalu u kojem je ugostio DJ-a Zedda i zajedno s njim pripremio genijalan sendvič – s kajganom
Potrebno je:
- 2 brioš peciva, slatkaste zemičke sa puterom
- 10-12 jaja
- kozji sir
- čedar sir
- slanina, deblje narezana
- 2 mlada luka
- crème fraiche – ako ga ne nađete, možete koristiti običnu kiselu pavlaku
- ljuta papričica
- 4 kašike putera
Bitno je da su svi sastojci sveži i da ih slažete redosledom koji je pokazan u videu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)