Poslužite meksičku salatu s povrćem i kozicama kao sjajnu večeru ili lagani ručak
Ukoliko volite morske plodove, ova jednostavna a ukusom bogata salata u čaši zadovoljiće sve vaše prohteve.
Meksička salata s kozicama
Sastojci:
250 g gambora (kozica)
500 ml vode
1 lovorov list
1 kašika sirćeta
1 mladi crni luk
1/2 veze peršuna
300 g čeri paradajza
1 konzerva crvenog pasulja
300 g kukuruza
Za preliv:
2 čena belog luka
200 ml kiselog mleka
120 g majoneza
1 kašika meda
1/2 šolje seckane mirođije
so
Priprema:
Kuvajte u vodi so, lovorov list, sirće i kozice. Kad provri, kuvajte 3 minuta, pa prohladite kozice u ledenoj vodi i procedite.
Mladi crni luk i peršun operite pod mlazom vrele vode i iseckajte sitno.
Čeri paradajz operite u rastvoru vode i sode bikarbone i svaki isecite na polovine.
U činiji pomešajte sve povrće koje ste iseckali i dodajte oceđen pasulj i skuvan pa proceđen kukuruz i kozice.
U manjoj činiji pomešajte protisnut beli luk, pavlaku, majonez, kiselo mleko i sitno seckanu mirođiju.
U činiju s pomešanim povrćem ulijte preliv s majonezom i pažljivo promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)