Poslužite meksičku salatu s povrćem i kozicama kao sjajnu večeru ili lagani ručak

alo.rs/I. V.

12:00

Kulinarski globus 0

Ukoliko volite morske plodove, ova jednostavna a ukusom bogata salata u čaši zadovoljiće sve vaše prohteve.

Poslužite meksičku salatu s povrćem i kozicama kao sjajnu večeru ili lagani ručak
Shutterstock

 

Meksička salata s kozicama

Sastojci:

250 g gambora (kozica)

500 ml vode

1 lovorov list

1 kašika sirćeta

1 mladi crni luk

1/2 veze peršuna

300 g čeri paradajza

1 konzerva crvenog pasulja

300 g kukuruza

Za preliv:

2 čena belog luka

200 ml kiselog mleka

120 g majoneza

1 kašika meda

1/2 šolje seckane mirođije

so

Priprema:

Kuvajte u vodi so, lovorov list, sirće i kozice. Kad provri, kuvajte 3 minuta, pa prohladite kozice u ledenoj vodi i procedite.

Mladi crni luk i peršun operite pod mlazom vrele vode i iseckajte sitno.

Čeri paradajz operite u rastvoru vode i sode bikarbone i svaki isecite na polovine.

U činiji pomešajte sve povrće koje ste iseckali i dodajte oceđen pasulj i skuvan pa proceđen kukuruz i kozice.

U manjoj činiji pomešajte protisnut beli luk, pavlaku, majonez, kiselo mleko i sitno seckanu mirođiju.

U činiju s pomešanim povrćem ulijte preliv s majonezom i pažljivo promešajte.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 
doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading