Poslužite meksičku salatu s povrćem i kozicama kao sjajnu večeru ili lagani ručak
Ukoliko volite morske plodove, ova jednostavna a ukusom bogata salata u čaši zadovoljiće sve vaše prohteve.
Meksička salata s kozicama
Sastojci:
250 g gambora (kozica)
500 ml vode
1 lovorov list
1 kašika sirćeta
1 mladi crni luk
1/2 veze peršuna
300 g čeri paradajza
1 konzerva crvenog pasulja
300 g kukuruza
Za preliv:
2 čena belog luka
200 ml kiselog mleka
120 g majoneza
1 kašika meda
1/2 šolje seckane mirođije
so
Priprema:
Kuvajte u vodi so, lovorov list, sirće i kozice. Kad provri, kuvajte 3 minuta, pa prohladite kozice u ledenoj vodi i procedite.
Mladi crni luk i peršun operite pod mlazom vrele vode i iseckajte sitno.
Čeri paradajz operite u rastvoru vode i sode bikarbone i svaki isecite na polovine.
U činiji pomešajte sve povrće koje ste iseckali i dodajte oceđen pasulj i skuvan pa proceđen kukuruz i kozice.
U manjoj činiji pomešajte protisnut beli luk, pavlaku, majonez, kiselo mleko i sitno seckanu mirođiju.
U činiju s pomešanim povrćem ulijte preliv s majonezom i pažljivo promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)