ITALIJANSKI SPECIJALITET U SRPSKOJ KUHINJI Testenina u kremastom sosu od pečuraka, ukusan obrok, koji se brzo sprema

Izvor: trpeza.rs

08:14

Kulinarski globus 0

Ukus je fenomalan, a ako ste se vratili umorni s posla ovo je idealan obrok jer se brzo priprema, a zasitiće vas

ITALIJANSKI SPECIJALITET U SRPSKOJ KUHINJI Testenina u kremastom sosu od pečuraka, ukusan obrok, koji se brzo sprema
Copyright Pexels

Sastojci:

  • 340 g šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • 2,5 kašike putera
  • 225 g testenine po želji
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica timijana, po želji
  • 1/4 šolje rendanog parmezana, po želji
  • seckani peršun za ukrašavanje

Priprema:

Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk.

Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte.

Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading