ITALIJANSKI SPECIJALITET U SRPSKOJ KUHINJI Testenina u kremastom sosu od pečuraka, ukusan obrok, koji se brzo sprema

trpeza.rs

08:14

Kulinarski globus 0

Ukus je fenomalan, a ako ste se vratili umorni s posla ovo je idealan obrok jer se brzo priprema, a zasitiće vas

ITALIJANSKI SPECIJALITET U SRPSKOJ KUHINJI Testenina u kremastom sosu od pečuraka, ukusan obrok, koji se brzo sprema
Copyright Pexels

Sastojci:

  • 340 g šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • 2,5 kašike putera
  • 225 g testenine po želji
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica timijana, po želji
  • 1/4 šolje rendanog parmezana, po želji
  • seckani peršun za ukrašavanje

Priprema:

Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk.

Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte.

Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

Komentari (0)

Loading