ITALIJANSKI SPECIJALITET U SRPSKOJ KUHINJI Testenina u kremastom sosu od pečuraka, ukusan obrok, koji se brzo sprema
Ukus je fenomalan, a ako ste se vratili umorni s posla ovo je idealan obrok jer se brzo priprema, a zasitiće vas

Sastojci:
- 340 g šampinjona
- 3 čena belog luka
- 2,5 kašike putera
- 225 g testenine po želji
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica timijana, po želji
- 1/4 šolje rendanog parmezana, po želji
- seckani peršun za ukrašavanje
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk.
Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte.
Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.

TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Komentari (0)