UŠTEDITE VREME Ovako možete da skuvate jaja, a da posle ne morate da ih ljuštite

Izvor: TRPEZA.RS

08:47

Kulinarski globus 0

Jedna žena je svoj trik podelila na Facebooku, mnogi su se pitali kako se ranije nisu i sami dosetili ove metode

UŠTEDITE VREME Ovako možete da skuvate jaja, a da posle ne morate da ih ljuštite
Pexels

Kuvana jaja se veoma jednostavno pripremaju, a nakon što je jedna žena svoj trik podelila na Facebooku, mnogi su se pitali kako se ranije nisu i sami dosetili ove metode, piše The Sun.

Naime, na Fejsbuku je objavljen domišljat način kako tvrdo skuvati jaja i pritom uštedeti trud oko skidanja ljuske po završetku posla, a mnogi su se oduševili njenom metodom.

Potom je posudu stavila u tiganj i napunila je čašom kipuće vode, te ostavila pet minuta na srednjoj vatri.

Kad su se jaja skuvala, jednostavno ih je izvadila i nasekla. Kaže da metoda upali svaki put s istim uspehom.

"Pripremam salatu od krompira i treba mi osam narezanih tvrdo kuvanih jaja. Jeste li znali da ih možete samo razbiti u činiji i sve zajedno staviti u lonac? Poslije vam ne treba ni ledena kupka ni ljuštenje. Kuvana jaja deluju grozno i u obliku su činije, ali kad ih jedanput narežete nema nikakve razlike u ukusu", napisala je objašnjavajući svoju metodu.

Njen trik je postao vrlo popularan i hiljade ljudi je oduševila svojom taktikom kuvanja.

"Ovo je genijalno! Mrzim da ljuštim jaja", napisala je jedna čitateljka.

"Ovo menja pravila igre", dodala je druga.

germ knedle

GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica

19:00

13 decembar, 2025

Kulinarski globus

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading