UŠTEDITE VREME Ovako možete da skuvate jaja, a da posle ne morate da ih ljuštite

TRPEZA.RS

08:47

Kulinarski globus 0

Jedna žena je svoj trik podelila na Facebooku, mnogi su se pitali kako se ranije nisu i sami dosetili ove metode

UŠTEDITE VREME Ovako možete da skuvate jaja, a da posle ne morate da ih ljuštite
Pexels

Kuvana jaja se veoma jednostavno pripremaju, a nakon što je jedna žena svoj trik podelila na Facebooku, mnogi su se pitali kako se ranije nisu i sami dosetili ove metode, piše The Sun.

Naime, na Fejsbuku je objavljen domišljat način kako tvrdo skuvati jaja i pritom uštedeti trud oko skidanja ljuske po završetku posla, a mnogi su se oduševili njenom metodom.

Potom je posudu stavila u tiganj i napunila je čašom kipuće vode, te ostavila pet minuta na srednjoj vatri.

Kad su se jaja skuvala, jednostavno ih je izvadila i nasekla. Kaže da metoda upali svaki put s istim uspehom.

"Pripremam salatu od krompira i treba mi osam narezanih tvrdo kuvanih jaja. Jeste li znali da ih možete samo razbiti u činiji i sve zajedno staviti u lonac? Poslije vam ne treba ni ledena kupka ni ljuštenje. Kuvana jaja deluju grozno i u obliku su činije, ali kad ih jedanput narežete nema nikakve razlike u ukusu", napisala je objašnjavajući svoju metodu.

Njen trik je postao vrlo popularan i hiljade ljudi je oduševila svojom taktikom kuvanja.

"Ovo je genijalno! Mrzim da ljuštim jaja", napisala je jedna čitateljka.

"Ovo menja pravila igre", dodala je druga.

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading