UŠTEDITE VREME Ovako možete da skuvate jaja, a da posle ne morate da ih ljuštite

Izvor: TRPEZA.RS

08:47

Kulinarski globus 0

Jedna žena je svoj trik podelila na Facebooku, mnogi su se pitali kako se ranije nisu i sami dosetili ove metode

UŠTEDITE VREME Ovako možete da skuvate jaja, a da posle ne morate da ih ljuštite
Pexels

Kuvana jaja se veoma jednostavno pripremaju, a nakon što je jedna žena svoj trik podelila na Facebooku, mnogi su se pitali kako se ranije nisu i sami dosetili ove metode, piše The Sun.

Naime, na Fejsbuku je objavljen domišljat način kako tvrdo skuvati jaja i pritom uštedeti trud oko skidanja ljuske po završetku posla, a mnogi su se oduševili njenom metodom.

Potom je posudu stavila u tiganj i napunila je čašom kipuće vode, te ostavila pet minuta na srednjoj vatri.

Kad su se jaja skuvala, jednostavno ih je izvadila i nasekla. Kaže da metoda upali svaki put s istim uspehom.

"Pripremam salatu od krompira i treba mi osam narezanih tvrdo kuvanih jaja. Jeste li znali da ih možete samo razbiti u činiji i sve zajedno staviti u lonac? Poslije vam ne treba ni ledena kupka ni ljuštenje. Kuvana jaja deluju grozno i u obliku su činije, ali kad ih jedanput narežete nema nikakve razlike u ukusu", napisala je objašnjavajući svoju metodu.

Njen trik je postao vrlo popularan i hiljade ljudi je oduševila svojom taktikom kuvanja.

"Ovo je genijalno! Mrzim da ljuštim jaja", napisala je jedna čitateljka.

"Ovo menja pravila igre", dodala je druga.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading