UŠTEDITE VREME Ovako možete da skuvate jaja, a da posle ne morate da ih ljuštite
Jedna žena je svoj trik podelila na Facebooku, mnogi su se pitali kako se ranije nisu i sami dosetili ove metode
Kuvana jaja se veoma jednostavno pripremaju, a nakon što je jedna žena svoj trik podelila na Facebooku, mnogi su se pitali kako se ranije nisu i sami dosetili ove metode, piše The Sun.
Naime, na Fejsbuku je objavljen domišljat način kako tvrdo skuvati jaja i pritom uštedeti trud oko skidanja ljuske po završetku posla, a mnogi su se oduševili njenom metodom.
Potom je posudu stavila u tiganj i napunila je čašom kipuće vode, te ostavila pet minuta na srednjoj vatri.
Kad su se jaja skuvala, jednostavno ih je izvadila i nasekla. Kaže da metoda upali svaki put s istim uspehom.
"Pripremam salatu od krompira i treba mi osam narezanih tvrdo kuvanih jaja. Jeste li znali da ih možete samo razbiti u činiji i sve zajedno staviti u lonac? Poslije vam ne treba ni ledena kupka ni ljuštenje. Kuvana jaja deluju grozno i u obliku su činije, ali kad ih jedanput narežete nema nikakve razlike u ukusu", napisala je objašnjavajući svoju metodu.
Njen trik je postao vrlo popularan i hiljade ljudi je oduševila svojom taktikom kuvanja.
"Ovo je genijalno! Mrzim da ljuštim jaja", napisala je jedna čitateljka.
"Ovo menja pravila igre", dodala je druga.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)