KROMPIR NA BUGARSKI NAČIN Kremasto jelo iz rerne, neverovatno ukusno

Vesna Vukadinović

09:30

Kulinarski globus 0

Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.

KROMPIR NA BUGARSKI NAČIN Kremasto jelo iz rerne, neverovatno ukusno
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

100 g kačkavalja

100 g margarina

1 čaša (180 ml) kiselog mleka

3 jaja

30 g brašna

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci u posoljenoj vodi. Ohlađen oljuštite i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh. Jaja umutite i rastopljen margarin. Dodajte i brašno. Pomešajte i prelijte krompir. Pospite narendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj  rerni na 200 stepeni pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading