KROMPIR NA BUGARSKI NAČIN Kremasto jelo iz rerne, neverovatno ukusno
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
Sastojci:
1 kg krompira
100 g kačkavalja
100 g margarina
1 čaša (180 ml) kiselog mleka
3 jaja
30 g brašna
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci u posoljenoj vodi. Ohlađen oljuštite i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh. Jaja umutite i rastopljen margarin. Dodajte i brašno. Pomešajte i prelijte krompir. Pospite narendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VEČERA ZA 30 MINUTA Krompir iz rerne posut susamom i mlevenom paprikom, neverovatno je ukusan
Uz dodatak sira ili sezonske salate imaćete odličnu večeru.
MUSAKA OD SIRA I KROMPIRA Nema mesa, ali je neverovatno ukusna!
Kremasto jelo koje možete jesti za ručak ili večeru.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)