Gruzijske rolnice od patidžana s orasima i lukom ostaviće vaše iznenadne goste bez teksta

Izvor: alo.rs

08:30

Kulinarski globus 0

Zanimljiva i nesvakidašnja kombinacija namirnica neće vas ostaviti ravnodušnim, a rolnice su efektne i kao grickalica na većim druženjima.

Gruzijske rolnice od patidžana s orasima i lukom ostaviće vaše iznenadne goste bez teksta
Shutterstock

 

Gruzijske rolnice od patčidžana

Sastojci:

3 manja patlidžana

ulje za prženje

1 šolja seckanih oraha

2 čena belog luka

1 kašičica vinskog sirćeta

korijander u prahu

svež peršun 

so, kajenski biber

Priprema:

Patlidžane operite i iseckajte na tanke kriške koje ćete umotati u rolnice. Posolite i ostavite da se cedi 30 minuta. Ispecite patlidžane sa obe strane i ostavite sa strane. U blenderu umutite orahe. Istresti u činiju i dodati izmiksani beli luk sa 6 kašika vode. Dodajte vinsko sirće i začine, promešajte da se sjedini. Napunite patlidžane i poslužite ih sa seckanim peršunom.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading