Gruzijske rolnice od patidžana s orasima i lukom ostaviće vaše iznenadne goste bez teksta
Zanimljiva i nesvakidašnja kombinacija namirnica neće vas ostaviti ravnodušnim, a rolnice su efektne i kao grickalica na većim druženjima.
Gruzijske rolnice od patčidžana
Sastojci:
3 manja patlidžana
ulje za prženje
1 šolja seckanih oraha
2 čena belog luka
1 kašičica vinskog sirćeta
korijander u prahu
svež peršun
so, kajenski biber
Priprema:
Patlidžane operite i iseckajte na tanke kriške koje ćete umotati u rolnice. Posolite i ostavite da se cedi 30 minuta. Ispecite patlidžane sa obe strane i ostavite sa strane. U blenderu umutite orahe. Istresti u činiju i dodati izmiksani beli luk sa 6 kašika vode. Dodajte vinsko sirće i začine, promešajte da se sjedini. Napunite patlidžane i poslužite ih sa seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)