SLADOLED TORTA SA NAPOLITANKAMA Ova brazilska poslastica je proglašena najboljom na svetu
Ledeni slatkiš od keksa i sladoleda koji će vas oduševiti.

Sastojci:
Karamel:
200 ml slatke pavlake
400 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
1 kašika maslaca
4 kašike šećera
5 kašika kakaoa
Ostalo:
400 g lešnik napolitanki
2 l sladoleda od vanile
Priprema:
Karamel: umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko, maslac, šećer i kakao. Stavite na tihu vatru i kuvajte oko 30 minuta uz povremeno mešanje, treba da se malo zgusne. Ostavite da se prohladi.
Izmrvite napolitanke. Sladoled izvadite iz friza da se malo zagreje. Kalup za tortu ili vatrostalnu posudu obložite providnom folijom. Na dno kalupa složite dve trećine izmrvljenih napolitanki. Prelijte ih s dve trećine karamela. Odozgo stavite dve trećine sladoleda. Poravnajte. Stavite preostali keks i prelijte karamelom. Odozgo stavite ostatak sladoleda. Stavite tortu u zamrzivač preko noći. Izvadite 20 minuta pre posluživanja, okrenite naopako na tacnu i skinite foliju. Isecite parčiće i poslužite, a ostatak odmah vratite u zamrzivač.

"NADAM SE DA ĆE TRENER TO PRIMETITI": Luka Jović imao šta da kaže nakon gola

SPEKTAKL U BEOGRADU Počeo 38. Comtrade Beogradski maraton

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
ON JE DNO DNA: Ivana Nikolić zapenila zbog Kordinog ponašanja nakon ulaska Rade Vasić! Stavila bivšeg zeta na stub srama! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
VEJE ŠIROM SRBIJE! Redakciji Pink.rs portala snimci i slike stižu sa svih strana: POGLEDAJTE KOLIKO JE SNEGA NAPADALO U IVANJICI! (VIDEO+FOTO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)