SLADOLED TORTA SA NAPOLITANKAMA Ova brazilska poslastica je proglašena najboljom na svetu
Ledeni slatkiš od keksa i sladoleda koji će vas oduševiti.

Sastojci:
Karamel:
200 ml slatke pavlake
400 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
1 kašika maslaca
4 kašike šećera
5 kašika kakaoa
Ostalo:
400 g lešnik napolitanki
2 l sladoleda od vanile
Priprema:
Karamel: umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko, maslac, šećer i kakao. Stavite na tihu vatru i kuvajte oko 30 minuta uz povremeno mešanje, treba da se malo zgusne. Ostavite da se prohladi.
Izmrvite napolitanke. Sladoled izvadite iz friza da se malo zagreje. Kalup za tortu ili vatrostalnu posudu obložite providnom folijom. Na dno kalupa složite dve trećine izmrvljenih napolitanki. Prelijte ih s dve trećine karamela. Odozgo stavite dve trećine sladoleda. Poravnajte. Stavite preostali keks i prelijte karamelom. Odozgo stavite ostatak sladoleda. Stavite tortu u zamrzivač preko noći. Izvadite 20 minuta pre posluživanja, okrenite naopako na tacnu i skinite foliju. Isecite parčiće i poslužite, a ostatak odmah vratite u zamrzivač.
Komentari (0)